PUSTOVANJE V MEDVODAH 2019Zavod SotočjeDRSALIŠČE MEDVODEZavod SotočjeVisit MedvodeOKUSI MEDVODZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5 6 7 8

Okusi Medvod

Segment kulinarike v turizmu je od nekdaj med pomembnejšimi, vseeno pa je v zadnjih letih še pridobil na veljavi, še nikoli pa ta preplet ni bil tako tesen kot v tem času. Hrana že dolgo ni več nekaj, s čimer le potešimo lakoto. Hrana je užitek in hrana je tudi način spoznavanja nekega kraja oziroma destinacijo. Vse bolj postaja celo glavni motiv za njen obisk. Številna gastronomska doživetja, ki jih nudijo narodna, regionalna in lokalna kulinarika, so tesno povezana s kulturno dediščino oz. je kulinarika lahko sredstvo za dvig prepoznavnosti destinacije. Zato smo se v Javnem zavodu Sotočje Medvode odločili, da številne kulinarične prireditve, ki se dogajajo na različnih koncih občine Medvode, povežemo pod eno ime – Okusi Medvod.

Na eni strani gre za prireditve, ki imajo močno zaledje v kulturni dediščini širšega območja Medvod oz. je v ospredju kulinarika s tega območja, na drugi strani so kulinarične prireditve, ki so našle mesto v Medvodah, predstavljajo pa kulinariko bodisi drugih delov Slovenije bodisi nekatere segmente svetovne kulinarike.

Poleg kulinarike je zelo pomemben segment prireditvenega turizma. Skozi privlačne, dobro zastavljene prireditve, ki temeljijo na kulinariki, v Medvode v zadnjih letih privabljamo veliko število obiskovalcev, s tem, ko jih nameravamo združiti pod eno skupno ime, smo prepričani, da lahko število obiskovalcev še povečamo, prireditve pa dodatno izkoristimo kot možnost predstavitve Medvod večjemu številu ljudi.

Galerija