PUSTOVANJE V MEDVODAH 2019Zavod SotočjeDRSALIŠČE MEDVODEZavod SotočjeVisit MedvodeOKUSI MEDVODZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5 6 7 8

FOTO TRIO 2019

Projekt FOTO TRIO je ugledal luč pred dvema letoma. Cilj projekta je obogatiti arhiv občine Medvode z fotografijami, ki se nanašajo na njeno kulturno dediščino. V letu 2017 je celoletni projekt s štirimi natečaji rezultiral letni produkt Planer Medvode 2018, v letu 2018 pa smo dobili set treh beležnic z desetimi zmagovalnimi fotografijami ljubiteljev fotografiranja.

Tudi v letu 2019 vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da sodelujejo na treh natečajih Foto trio 2019, preko katerih raziskujemo naravno in duhovno bogastvo Medvod. 

Naslov prvega natečaja je Vodnjaki in štirne v občini Medvode.

Rok za prijavo avtorskih del  je 5.4.2019, fotografije pa morajo biti poslane na naslov kultura@zavodsotocje.si

Informacije: kultura@zavodsotocje.si

 

Iz besedila razpisa:

Prvi natečaj v letu 2019 vabi vse ljubitelje fotografiranja, da raziskujejo vodnjake in štirne v občini Medvode. Lahko se odločimo za  fotografijo delujočih ali nedelujočih vodnjakov ali štirn, lahko pa fotografiramo tudi zidane ostanke. Namen natečaja je raziskovati kulturno dediščino in bogatiti arhiv občine, zato še posebej pozdravljamo fotografiranje javnosti manj znanih vodnjakov in štirn.

PRIMER LOKACIJE:

...javno dostopni vodnjaki:

* na Seškovi cesti ob trgovini Color (v bližini benc. črpalke Petrol-v smeri Lj.-Kranj)

Porentov vodnjak v Brezovici pri Medvodah

* najbolj znano zajetje vode v Medvodah pa je topli izvir Straža v Pirničah.

Gradiva