SILVESTROVANJE V MEDVODAHVeseli deVisit MedvodeZavod SotočjeZavod SotočjeMedvode.infoZavod Sotočje
1 2 3 4 5 6 7 8

ABONMA SOTOČJE

Sreda, 20.09.2017 ob 12:00 - Petek, 27.04.2018
Kulturni dom Medvode
napovednik image

Cenjene ljubiteljice in cenjeni ljubitelji kulture!

Javni zavod Sotočje Medvode se bo v Kulturnem domu Medvode skupaj z vami odpravil na popotovanje skozi novo abonmajsko sezono, za katero upamo, da vam bo razširila obzorja in vas za kratek čas odtrgala od stresnega vsakdana. Na skupni poti vas bomo kulturno razvajali z raznolikimi in razkošnimi gledališkimi poslasticami.

Tretja predstava v abonmaju Sotočje: 


21. december 2017, ob 19.30
Kulturni dom Medvode

JEKLENE MAGNOLIJE 

Koprodukcija: Gledališče Koper in SNG Nova Gorica

Predstava traja 1 uro in 45 minut.
Celotno dogajanje igre se odvija v frizerskem salonu majhnega mesteca, kjer ženske med urejanjem zunanjosti razgaljajo svoja čustva in razkrivajo intimne svetove. Dogodki v salonu, »kamor še ni stopila moška noga«, se vrtijo okrog zadnjih dveh let in pol življenja mlade Emme, vendar se njena zgodba – prizadevanje za materinstvo, bolezen, odločitev, da bo kljub vsemu zanosila, in posledično poslabšanje zdravstvenega stanja – ne dogaja na odru. Vidimo le obrobne dogodke, slišimo reakcije obiskovalk frizerskega salona na prelomnice iz Emminega življenja in življenja ljudi iz njene bližine. Ženske prestrezajo zunanje dogodke, se nanje odzivajo in v na videz neobveznem klepetu razkrivajo kompleksna čustvovanja ter svoje intimne spopade z bolj ali manj usodnimi križi in težavami.

Za oksimoronskim naslovom Jeklene magnolije se skriva komična melodrama o šestih ženskah, ki vsaka po svoje rešujejo svoje probleme in dokazujejo, da so pogosto močnejše od moških. Jeklene magnolije so krstno uprizorili leta 1987 v New Yorku, dve leti pozneje je njihov avtor Robert Harling napisal še filmski scenarij, v katerem je nastopilo šest filmskih zvezd. Ira Ratej je besedilo, ki nas sooča z malimi življenji v na pol podeželskem mestecu, priredila ter umestila v naš prostor in čas. Tako bo besedilo, ki je že ob prvi slovenski uprizoritvi v Mestnem gledališču ljubljanskem leta 2005 navdušilo občinstvo, v sveži jezikovni obdelavi in režiji Katje Pegan zagotovo nova melodramska uspešnica.

Uprizarjano z dovoljenjem SAMUEL FRENCH, LTD.

 

Galerija