Obiščite MedvodeZavod SotočjePODPRIMO LOKALNE PONUDNIKEZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5

Kultura

'Umetnost je ogledalo življenja' je rek s katerim bi se strinjal vsakdo, ki sta mu kultura in umetnost blizu. Medvode, mesto na sotočju dveh rek v svoji kulturni strugi nosi veliko bogastvo kulturne dediščine, ki jo z velikim srcem in zanosom usmerjamo kulturni delavci skupaj z ljubitelji kulture, prostovoljci in drugimi podporniki kulturnega razvoja. Ob sotočju rek Save in Sore povezujemo profesionalno in ljubiteljsko kulturo, ki v bogati vsebini tako zrelim kot mlajšim generacijam nudi spoznavanje lokalne dediščine in raziskovanje novih kulturno-umetniških vsebin. S programi se pridružujemo nacionalnim projektom kot so Dnevi evropske kulturne dediščine, Teden ljubiteljske kulture, Teden vseživljenjskega učenja in Ta veseli dan kulture.

Center kulturnega dogajanja, ki ga pripravlja Zavod je Kulturni dom Medvode.  Sezona 2019/20 v kulturni dom Medvode prinaša nov Abonma Sotočje, ki zahtevnejšim uporabnikom kulturnih programov ponuja ogled predstav v izvedbi profesionalnih gledališč iz cele Slovenije. V letu 2019/20 abonma sestavlja tudi detektivka, glasbena komedija in obisk opere/baleta v Zagrebu. 

Kulturni dom Medvode vsako sezono gosti tudi nekaj drugih gledaliških predstav, javnih prireditev in programov.  Eden teh je tudi Foto trio 2018, ki preko avtorskih fotografij ljubiteljev fotografiranja predstavlja naravno in duhovno bogastvo Medvod. Več o natečajih si lahko preberete v zavihku Foto trio. Že drugo leto pa se bosta tukaj odvijali Osnovna gledališka šola in Ustvarjalna likovna šola za mlade. Več informacij lahko dobite na kultura@zavodsotocje.si

V kulturnem domu Medvode potekajo tudi kulturni, izobraževalni in družabni večeri  kot sta npr. Kulturni klepet in  Slovenglish ter glasbeni večeri Glasba za pokušino. Prvi Kulturni klepet v letu 2019 je bil 12.marca  s tematiko Gregorjevo in stari običaji kot nesnovna kulturna dediščina, neformalni pogovori v angleščini Slovenglish pa potekajo ob torkih (20.00) v avli oziroma Kavarni Sotočje. Tukaj si lahko ob branju knjig premične knjižne zbirke Knjižnice Medvode naročite tudi dobro kavico. Prvi glasbeni večer v novi sezoni načrtujemo konec oktobra.

Več tekočih informacij na fb strani: Kulturni dom Medvode.