Kultura

'Umetnost je ogledalo življenja' je rek s katerim bi se strinjal vsakdo, ki sta mu kultura in umetnost blizu. Medvode, mesto na sotočju dveh rek v svoji kulturni strugi nosi veliko bogastvo kulturne dediščine, ki jo z velikim srcem in zanosom usmerjamo kulturni delavci skupaj z ljubitelji kulture, prostovoljci in drugimi podporniki kulturnega razvoja. Ob sotočju rek Save in Sore povezujemo profesionalno in ljubiteljsko kulturo, ki v bogati vsebini tako zrelim kot mlajšim generacijam nudi spoznavanje lokalne dediščine in raziskovanje novih kulturno-umetniških vsebin. S programi se pridružujemo nacionalnim projektom kot so Dnevi evropske kulturne dediščine, Teden ljubiteljske kulture, Teden vseživljenjskega učenja in Ta veseli dan kulture.

Center kulturnega dogajanja, ki ga pripravlja Zavod, je Kulturni dom Medvode.  Sezona 2020/21 v kulturni dom Medvode prinaša dokončanje abonmajskega programa minule sezone, ko sta zaradi pandemije odpadli zadnji dve predstavi. V kolikor bodo razmere dopuščale, si bodo zahtevnejši uporabniki kulturnih programov lahko ogledali 4 predstave v nekoliko obnovljeni dvorani Kulturnega doma ter decembra v organizaciji Zavoda potovali v Graz na ogled božične predstave in mesta.

Kulturni dom Medvode vsako sezono gosti tudi nekaj drugih gledaliških predstav, javnih prireditev in programov.  Eden teh je tudi Foto trio 2020, ki preko avtorskih fotografij ljubiteljev fotografiranja predstavlja naravno in duhovno bogastvo Medvod. Več o natečajih si lahko preberete v zavihku Foto trio. Že tretje leto se bosta tukaj odvijali Osnovna gledališka šola in Ustvarjalna likovna šola za mlade, pripravljamo pa tudi program Poučevanja kitare. Več informacij lahko dobite na kultura@zavodsotocje.si

V kulturnem domu Medvode potekajo tudi kulturni, izobraževalni in družabni večeri, kot sta npr. Kulturni klepet in  Slovenglish ter glasbeni večeri Glasba za pokušino, ki se bodo predvidoma nadaljevali oktobra 2020.

Kavarna Sotočje gosti tudi premično knjižno zbirko Knjižnice Medvode Prvi glasbeni večer Glasbe za pokušino v novi sezoni načrtujemo konec oktobra.

Več tekočih informacij na fb strani: Kulturni dom Medvode