MLADI IN PODJETNIŠTVO


Iščeš priložnost da spoznaš podjetne ljudi, da se naučiš nekaj novega o poslu, da lahko s svojo idejo prideš do uspeha?

Načrtujemo podjetniško akademijo - intenziven poslovni izobraževalni program, ki nudi priložnost, da uresničiš svojo poslovno idejo!

Udeleži se podjetniških večerov v Kavarni Sotočje, kjer se bodo predstavili uspešni podjetniki in javnosti zaupali svoj recept za uspeh.

 

Vabljeni na 3. podjetniško druženje z gostom v sklopu projekta »Za vas!« 

 

Na delavnici/predavanju si boste udeleženci ustvarili sliko kaj vse je potrebno predhodno razmisliti in določiti preden se podate na svojo podjetniško pot. Ena izmed največjih prednosti biti podjetnik je hkrati tudi največji izziv. Podjetnik mora točno vedeti za kaj bo porabil svoj čas in kaj vse je potrebno določiti, da bo uspešen na trgu. Drugi del druženja bo namenjen interaktivnem pogovoru in vašim vprašanjem o vaših konkretnih idejah in napotkih izvajalca za uresničitev ideje.

 

Gost »Podjetniškega druženja« bo Matic Breznik, ustanovitelj GeoM – a, prostorske in informacijske storitve, strokovni sodelavec U-LAB – a, bil pa je tudi poslovni direktor v Carcu in Ustvarjalniku.

 

Druženje bo potekalo 12. 9 2019 ob 18i uri v kavarni Sotočje, cesta ob Sori 13, 1215 Medvode, prijave zbiramo na mira.jakupaj@cene-stupar.si.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

PODJETNIŠKA AKADEMIJA
INFORMACIJE IN PRIJAVE: rok@zavodsotocje.si
1. Testiranje idej - kako izvem ali ima moja poslovna ideja res potencial na trgu?-1. del
12. 4. 2017
Spoznali bomo zelo učinkovito metodo, s pomočjo katere lahko enostavno preverimo čisto vsako našo poslovno idejo. Določili bomo problem, ki ga rešujemo, oblikovali  svojega sanjskega ter določili našo dodano vrednost. Oblikovali bomo tudi posebne intervjuje, ki jih bomo pričeli izvajati z našimi potencialnimi kupci.
2. Testiranje idej - kako izvem ali ima moja poslovna ideja res potencial na trgu?-2. del
13. 4. 2017
Ta delavnica je sestavljena iz individualnega srečanja s predavateljem. Tekom delavnice se vam predavatelj popolnoma posveti. Skupaj z njim dokončno izpilite vašo idejo in intervjuje, ki ste jih pričeli oblikovati že na prvi delavnici.
3. Kako ustanoviti firmo? Zakonodaja in davki?
19. 4. 2017
Spoznamo lastnosti firm s.p. in d.o.o. in tako lažje ocenimo katera oblika nam najbolj ustreza glede na naš posel. Izvemo tudi kako lahko ustanoviti zavod, zadrugo, ustanovo ali društvo ter registrirati socialno podjetje. Spoznamo pojme kot so poslovni prihodki in odhodki, DDV, davek na dobiček, prispevki, neto in bruto plača, potni stroški, ipd.
4. Kako najti svoje osebno poslanstvo, vrednote in cilje?
26. 4. 2017
Na delavnici skozi interaktivne vaje ter oglede kratkih video posnetkov oblikujemo področja, ki bi jih opravljali z velikim veseljem in strastjo. S pomočjo določenih vaj oblikujemo tudi svoje osebne vrednote. Na podlagi teh spoznan o sebi pa v nadaljevanju delavnice oblikujemo svoje poslovne cilje, ki jih bomo uresničili v prihodnjem letu. 
5. Kako se uspešno reklamirati? Kako izdelati učinkovit načrt marketinga?
10. 5. 2017
Spoznamo osnovne sestavine blagovne znamke in marketinga. Tekom delavnice določimo svoje vire kupcev, aktivnosti na teh virih, oblikujemo vabe ter izdelamo protokol izvajanja marketinških aktivnosti. Oblikujemo tudi osnovne parametre naše blagovne znamke.
6. Digitalni marketing- kako se učinkovito predstaviti na spletu?
11. 5. 2017
Izvemo kako se uporabniki obnašajo na spletu, kaj je to prodajni lijak, kateri pomembne korake naredijo spletni nakupovalci pred kupijo, kaj je to pristajalna spletna stran in katere so njene nujne sestavine, kako analizirati kaj obiskovalci počnejo na naši spletni strani in katera orodja nam pri tem pomagajo,... Delavnica bo podprta z analizo več uspešnih in neuspešnih prodajnih akciji na internetu. 
7. Kako postati vrhunski prodajalec? - 1. del
17. 5. 2017
Naučimo se, da obstajajo 4 tipi kupcev ter spoznamo 6 korakov prodaje v živo in 6 korakov prodaje na spletu. Seznanimo se še z nekaterimi prodajnimi triki in osnovami psihologije prodaje. Na delavnici vsak udeleženec izdela svoj načrt prodaje.
8. Kako postati vrhunski prodajalec? - Simulacija prodaje - 2. del
18. 5. 2017
Tekom te delavnice vsak udeleženec predstavi svoj načrt prodaje in načrt marketinga. Osebno prodajo tudi simuliramo s pomočjo igranja vlog. Celoten posamezen načrt pokomentirajo vsi udeleženci ter predlagajo izboljšave. 
9. Kako izdelati finančni načrt? Kje pridobiti finance za zagon in rast podjetja? 
24. 5. 2017
Pridobimo informacije o možnih virih denarja za zagon in rast našega podjetja. Osvojimo pojme kot so zasebne investicije,  državne investicije, crowdinvesting in crowdfunding. Izvemo par nasvetov o tem kako se sploh pripraviti na investicijo in kje so skrite zanke finančne industrije Vsak udeleženec izdela tudi svoj finančni načrt v sklopu katerega oblikuje investicijski načrt, opredeli višino odhodkov, prihodkov ter izračuna točko preloma. 
10. Kako učinkovito in na kratko predstaviti svojo podjetniško idejo - business pitch?
31. 5. 2017
Izvedeli bomo na kaj se je potrebno osredotočiti ko oblikujemo predstavitev svoje poslovne ideje v 180 sekundah. Seznanili sem bomo s konkretnim ogrodjem takšne predstavitve in pridobil tudi nekaj uporabnih informaciji glede nastopanja pred publiko. Vsak udeleženec bo  izdelal 180 sekundno predstavitev svoje poslovne ideje. Izvedel bom tudi svoj prvi nastop pred publiko.
11. Kako upravljati s svojimi čustvi?
7. 6. 2017
Na delavnici bomo pridobili informacije o tem kako ljudje funkcioniramo in kako je zgrajen naš psiholoških ustroj. Zakaj nas je strah in od kje prihajajo še druge blokade, ki nam otežujejo našo pot do uspeha. Naučili se bomo uporabljati orodja, ki nam bodo pomagala pri premagovanju teh blokad in pri umirjanju ter globokem sproščanju. Ker je podjetništvo izjemno nepredvidljivo in stresno so tovrstne veščine izjemnega pomena. 
12. Svečan zaključek akademije
14. 6. 2017
Na zaključnem srečanju vsak udeleženec predstavi svojo idejo in delo tekom akademije. To je čas za proslavljanje opravljenega dela, ter čas za slovo, ki pa že pomeni nov začetek. Dogodek je javen, zato se po navadi zbere številčna publika. Pogosto pridejo tudi potencialni investitorji. 

INFORMACIJE: rok@zavodsotocje.si