PRENOVLJENA SPLETNA STRAN VISITMEDVODEPOHOD OD JAKOBA DO JAKOBAOKUSI MEDVODZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5

FOTO TRIO 2019

Projekt FOTO TRIO je ugledal luč pred dvema letoma. Cilj projekta je obogatiti arhiv občine Medvode z fotografijami, ki se nanašajo na njeno kulturno dediščino. V letu 2017 je celoletni projekt s štirimi natečaji rezultiral letni produkt Planer Medvode 2018, v letu 2018 pa smo dobili set treh beležnic z desetimi zmagovalnimi fotografijami ljubiteljev fotografiranja.

Tudi v letu 2019 vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da sodelujejo na treh natečajih Foto trio 2019, preko katerih raziskujemo naravno in duhovno bogastvo Medvod. 

Prvi natečaj z naslovom Vodnjaki in štirne je zaključen, izbor najboljših fotografij si lahko ogledate na razstavnih stenah hodnika Občine Medvode. Avtorji: Marko Kopač, Janez Strojan, Irena Bečan, Irena Krasnik, Iva Grabnar, Gregor Rozman in Zvonka Simčič. Izbor fotografij za razstavo je pripravil Boris Primožič. 

Vse ljubitelje fotografiranja pa že vabimo  k prijavi na drugi natečaj: POLJA IN NJIVE.

Rok za prijavo avtorskih del  je 30.7.2019, fotografije pa morajo biti poslane na naslov kultura@zavodsotocje.si

Informacije: kultura@zavodsotocje.si, 041550668


Iz besedila razpisa:

Drugi natečaj v letu 2019 se posveča velikokrat spregledani dediščini: poljem in njivam. Vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da raziskujejo polja in njive v občini Medvode.

V letu 2019 bodo natečaji posvečeni kulturni dediščini naših prednikov, ki so za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb potrebovali malo drugačno infrastrukturo okoli svojih hiš in domačij.

Drugi natečaj v letu 2019 se posveča velikokrat spregledani dediščini: poljem in njivam. Lahko se odločite za  fotografiranje njive (obdelana površina z eno vrsto kulturnih ali krmnih rastlin) ali polj (velike obdelane površine z več njivami). Namen natečaja je raziskovati dediščino in bogatiti arhiv občine, zato še posebej pozdravljamo raziskovalno fotografiranje polj in njiv (različne perspektive in pristopi,…)

Gradiva