Obiščite MedvodeZavod SotočjePODPRIMO LOKALNE PONUDNIKEZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5

MEDVOŠKI KULTURNI FESTIVAL 2019

Medvoški kulturni festival, ki si je v letu 2019 nadel slogan KULtura med vodami se je po devetih dneh predfestivalskega in festivalskega dogajanja za eno leto poslovil.  Kljub izrednemu vremenu, ki ga v mesecu maju ne pomnimo v zadnjih desetletjih, smo uspeli slabo polovico organizirati na prostem, ostali dogodki pa so bili realizirani v Kulturnem domu Medvode, klubu Jedro, Kavarni Sotočje, Knjižnici Medvode in na Občini Medvode. Pri pripravi in izvedbi festivala je v letu 2019 sodelovalo kar 33 organizacij, ki so pod koordinatorstvom Javnega zavoda Sotočje in vodje projekta Sabine Spanjol izvedli kar 21 dogodkov, zaradi slabega vremena je odpadlo le skupnostno likovno ustvarjanje na prostem.

 Sodelovali so: Javni zavod Sotočje, Občina Medvode, Knjižnica Medvode, OŠ Medvode, OŠ Pirniče, OŠ simona Jenka Smlednik, OŠ Preska, Vrtec Medvode, KUD Sejalec umetnosti, KTV Medvode, Skupnost Barka, Naravoslovnotehniška fakulteta, Zavod C.C.C., KUD Zbilje, KUD Pirniče, KUD F.S.F. Senica, Plesna šola Impulz, KUD SMlednik, Domex d.o.o., Slovenske železnice, Trgovina Grašca (Scott), Domačija Pr'Lenart, Glasbena šola Franca Šturma, KUD Fofite, Kavarna Sotočje, PGD Preska Medvode, KD Jakob Aljaž, KUD Oton Župančič Sora, KD Simon Jenko - LPZ, Višja strokovna šola v Ljubljani, pri Paradi učenja pa tudi: Andragoški center Slovenije, DU Medvode, KD Godba Medvode, KLemen Markelj - šola bobnov in drugi.

O FESTIVALU …

Medvoški kulturni festival je potekal med 15. in 18. majem 2019, s predfestivalskim dogajanjem od 10.5. naprej. Osrednje dogajanje je bilo  umeščeno v  urbani center Medvod. Festival se je pridružuje nacionalnima projektoma Teden ljubiteljske kulture in Teden vseživljenjskega učenja ter letni tematiki Dnevov evropske kulturne dediščine.

V letu 2019 je bil festival organiziran tretjič. V letu 2018 je sodelovalo 29 organizacij in društev, festival pa je obiskalo okoli 1500 obiskovalcev (leto prej okoli 1300 obiskovalcev). v letu 2019 je sodelovalo preko 33 organizacij, dogodke pa je obiskalo prav tako okoli 1500 obiskovalcev.

Slogan festivala je bil KUL tura med vodami, tema pa Dediščina#umetnost#razvedrilo. Festival je poleg zanimivih kulturno-umetniških dogodkov za odrasle in mladino ponudil izvedbo brezplačnih Dnevov dejavnosti za šole in vrtec ter vključitev v raziskovanje dvoletne tematike Vodnjaki.

 

Galerija