Obiščite MedvodeZavod SotočjePODPRIMO LOKALNE PONUDNIKEZavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5

FOTO TRIO 2019

Projekt FOTO TRIO je ugledal luč v letu 2017. Cilj projekta je obogatiti arhiv občine Medvode z fotografijami, ki se nanašajo na njeno kulturno dediščino. Prvi celoletni projekt s štirimi natečaji je rezultiral letni produkt Planer Medvode 2018, v letu 2018 pa smo dobili set treh beležnic z desetimi zmagovalnimi fotografijami ljubiteljev fotografiranja.

Tudi v letu 2019 vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da sodelujejo na treh natečajih Foto trio 2019, preko katerih raziskujemo naravno in duhovno bogastvo Medvod. 

Prvi natečaj z naslovom Vodnjaki in štirne je zaključen, izbor najboljših fotografij si lahko ogledate na razstavnih stenah hodnika Občine Medvode do 20.avgusta. Avtorji: Marko Kopač, Janez Strojan, Irena Bečan, Irena Krasnik, Iva Grabnar, Gregor Rozman in Zvonka Simčič. Izbor fotografij za razstavo je pripravil Boris Primožič. Predstavitev izbranih fotografij v okviru drugega natečaja Polja in njive , ki smo ga zaključili 30.7. pa načrtujemo konec septembra.

Tretji in hkrati zadnji natečaj v letu 2019 nosi naslov Kozolci v občini Medvode.

Informacije: kultura@zavodsotocje.si

Iz besedila razpisa:

Tretji natečaj v letu 2019 se posveča slovenski znamenitosti iz okolja kmečkih, grajskih in samostanskih kmetijskih posesti: kozolcem. Vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da raziskujejo kozolce v občini Medvode.

V letu 2019 bodo natečaji posvečeni kulturni dediščini naših prednikov, ki so za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb potrebovali malo drugačno infrastrukturo okoli svojih hiš in domačij.

Kozolec je samostojna ali ob drugo gospodarsko poslopje prislonjena sušilna naprava, najpogosteje izdelana iz lesa. Stoji na domačiji ali ločeno na polju oziroma travniku. V kozolcu so sušili in shranjevali žita, seno, koruzo, lan, konopljo, stročnice, odrezke gomoljnic, praprot in drugo.

Natačna navodila si preberite na povezavi Gradiva. Rok za oddajo fotografij je 10. oktober 2019. Do 20 fotografij pošljite na kultura@zavodsotocje.si

Gradiva

Galerija