SEZONA 2020/21

Sezona 2020/21 v kulturnem domu Medvode je precej drugačna od vseh do sedaj. Prilagajmo se spreminjajoči se epidemološki sliki, ki nam žal ni omogočila izvedbe Abonmaja Sotočje, glasbenih večerov Glasba za pokušino in osnovne gledališke šole ter ustvarjalne likovne šole. 

Postavljeni smo bili pred velik izziv, da prilagodimo programe in nekaj nam jih je uspelo izvesti zelo uspešno. Na zelo dober odziv je naletela jesenska kulturna akcija Stik  ob dnevu Ta veseli dan kulture, s pomočjo katere smo izvedli razstavo 202 literarnih del in nekatera dela vpletli tudi v decembrsko virtualno prireditev Prižig luči. Še več teh del, ki ste jih prispevali ustvarjalci predvsem iz občine Medvode, pa smo uporabili za oblikovanje kulturnega dela virtualne slovesnosti Ob dnevu kulture. S tem smo vse od novembra 2020 do do marca 2021 lahko občudovali nastajajočo živo skupnost, prek katere smo avtorska literarna dela lahko prebirali tudi na FB strani Kulturnega doma Medvode.

Uspelo nam je izpeljati tudi virtualno slovesnot ob Dnevu samostojnosti in enotnosti  ter zanimiv Pogovor o kulturi. 

Ker kulturnega doma Medvode za javne prireditve še vedno ne smemo odpreti, smo prostore predverja odstopili Zdravstvenemu domu Medvode in Civilni zaščiti v namen testiranja na novi koronavirus. Tudi s tem smo pokazali, da kultura je čutna in ostaja tudi sočutna. 

Verjamemo, da vas bomo kmalu lahko povabili v naš bogat svet kulture in umetnosti. Do takrat pa vam želimo vse dobro in veliko zdravja.

(april 2021)