NORDIJSKI CENTER BONOVECZavod SotočjeZavod SotočjeZavod SotočjePreprečevanje okužbe z virusom covid19Zavod SotočjeZavod Sotočje
1 2 3 4 5 6 7

MEDVOŠKI KULTURNI FESTIVAL

V letu 2020 bi medvoški kulturni festival (MKF) potekal četrtič. Po uspešni dveletni temi voda-vodnjaki smo v letu 2020 želeli odpireti novo tematiko zgodb, legend, pravljic, pripovedk, vezanih na naravno in kulturno dediščino.

Cilj festivala je povezati lokalne ustvarjalce, ljubitelje in profesionalce, mlade, odrasle in starejše pri sestavljanju mozaika dogodkov z osnovno rdečo nitjo.

Glede na dveletno zasnovo tematike se predvideva, da je prvo leto festival namenjen raziskovanju, odkrivanju idej in načinov povezovanja, v prihodnjem letu pa rezultira v skupnostnem izdelku – npr. knjižici zgodb, pripovedk, legend, gledališki igri v izvedbi združenih lokalnih gledaliških skupin.

V festivalsko dogajanje so močno vpete tudi lokalne šolske skupnosti, saj v okviru festivala izvedemo številne ustvarjalne delavnice, ki jih šole lahko vključijo v svoj redni program ali v dneve dejavnosti.

Pomemben vidik festivala v prihodnjih dveh letih bo odkrivanje lastne kulturne skupnosti – medvoške legende v obeh pomenih besede – zgodbice in ljudje, ki so »legende« (živi, ki soustvarjajo festival, in umrli, ki jim postavljamo spominske plošče, skulpture in po njih imenujemo ulice, trg…)

Galerija