TA VESELI DAN KULTURE 2020

Ta veseli dan kulture praznujemo 3. decembra, na datum rojstva Franceta Prešerna.

Vseslovenskemu praznovanju se že od leta 2017 redno pridružuje tudi Javni zavod Sootčje Medvode, ki v ta namen organizira brezplačni dogodek za otroke. V letih 2017 - 2019 so to bile gledališke predstave in razstave, ki jih je zavod pripravil skupaj z lokalnimi kulturnimi društvi in drugimi izvajalci kulturnih dejavnosti. Tako so obiskovalci lahko spoznali delček lokalne ponudbe, izvajalci pa so svoje delo lahko predstavili širši javnosti.

V letu 2020 smo se morali prilagoditi razmeram, zato smo decembersko praznovanje pripravili na brezstičen način.

Od novembra do konec decembra poteka kulturna akcija Stik, ki vabi vse občanke in občane, da pošljejo svoja literarna dela, svoje osebne misli ali razmišljanja na temo Stik in sodelujejo pri oblikovanju sočutne skupnosti.

Vsa prejeta avtorska dela bodo razstavljena na spletni razstavi na FB strani Kulturni dom Medvode, kjer vsak dan objavljamo datumu sovpadno število prejetih del. 3. decembra so tako bila objavljena dela teh avtorjev, 4. decembra pa štirih avtorjev. Spletna razstava bo potekala do objave zadnjega prispelega dela. Upamo, da nam jo uspe peljati vsaj do Božiča.

Razstavo si v fizični obliki lahko ogledate tudi v mestnem jedru, na ploščadi ob tržnici Medvode do začetka januarja 2021. Tukaj so predstavljena dela, prejeta do 3. decembra.

Kulturni akciji se je pridružil Vrtec Medvode, člani kulturnih društev, pisatelji in pesniki iz Medvod ter lepo število občank in občanov vseh starosti. Do 3. decembra nam je uspelo napolniti kar 140 bunkic za razstavo v mestnem jedru. Za sodelovanje pri pripravi omenjene razstave pa se zahvaljujemo tudi Zvonki Simčič in Francu Kralju.

Da bi kulturna akcija zares uspela vas vabimo, da se nam pridružite tudi vi, s svojo mislijo ali avtorsko pesmijo, ki namnjo pošljete na kultura@zavodsotocje.si ali objavite na FB strani Kulturnega doma Medvode, prejeta avtorska dela pa si lahko ogledate in jih preberete:

- na razstavi Stik (ploščad ob tržnici Medvode)

- spletna razstava Stik (FB Kulturni dom Medvode)

- objave na Instagramu kulturnidommedvode

- prisluhnete trem avtorskim delu v virtualni oddaji Prižig luči.

Spletna razstava na Fb Kulturni dom MedvodeRazstava Stik na plošadi ob tržnici Medvode