USPEŠNO MEDNARODNO SREČANJE "SOTOČJE EVROPSKEGA SOŽITJA - THE CONFLUENCE OF EUROPEAN COEXISTENCE"

Ponedeljek, 27.06.2016

Včeraj se je v občini Medvode uspešno zaključilo petdnevno srečanje petih mest. Poleg Medvod še francoskega mesta Crest, italijanskega Ponte San Nicolo, nemškega Nidda in srbskega Zaječar.

V sredo je za občino Medvode potekal sprejem gostov - vsak od gostov in gostiteljev je v spomin dobil priložnostno darilo: skodelico z logotipom mednarodnega srečanja, domači čaj Marješke Pehte, zemljevid Medvod in še popolnoma svež promocijski katalog Medvod.

V četrtek smo goste peljali v Smlednik in do kmetije Jeraj, k rojstni hiši Jakoba Aljaža in na kmetijo Mis v Zavrhu, v Gostilno Mihovec v Pirničah, na kmetijo Malenšek v Žlebah, v Gostilno Belšak na Golem Brdu in v Gostilno Dobnikar na Topolu. Zvečer smo skupaj obiskali kresovanje v Hrašah.

V petek smo obiskali Ljubljano, zvečer pa se udeležili proslave ob slovenskem dnevu državnosti ob Zbiljskem jezeru.

V soboto smo se udeležili tradicionalnega pohoda po potek roparskih vitezov, istega večera pa obiskali prireditev Sotočje evropskega sožitja v KD Medvode, kasneje pa še gasilsko veselico v Preski.

Na zadnji dan obiska so gostje obiskali mašo v cerkvi sv. Urha v Smledniku, obisk pa zaključili na tradicionalnem Slovenskem dnevu v Dragočajni.

Galerija