Izvirni slovenski muzikal

Ponedeljek, 22.08.2016

CVETJE V JESENI

Izvirni slovenski muzikal Cvetje v Jeseni bo na velikem odru Športne dvorane Medvode uprizorjen prvič. Scenarij muzikla zvesto sledi izvirniku, čeprav se v besedila igrivo tihotapijo tudi odsevi današnjega časa. Avtorska glasba vzbuja nostalgijo in budi romantična čustva. Glasovi znanih slovenskih pevcev, ki smo jih sicer vajeni v povsem drugačnih vlogah, nikogar ne bodo pustili ravnodušnega. Literarna podloga Cvetje v jeseni vsebuje vse potrebne prvine, kot so ljubezenska zgodba med Janezom in Meto, zabavljaška zgodba sluge Danijela in dekle Lize, karakter zavisti, veselja, upanja, skratka vse kar vedno močno vpliva na publiko. 

Ivanu Tavčarju je uspelo, da je zgodbo napisal brezčasno in je tako aktualna še danes. Nekateri deli, ki pozivajo na slovensko narodno zavest in vsenarodno slogo, so dandanašnji še bolj pereči.

V muzikalu je več kot 20 pesmi, od tega je več kot 15 pesmi povsem novih, svežih in avtorskih, nekatere pa so povzete iz naših slovenskih narodnih običajev. Pesmi so v veliki večini popularna glasba, le v določenih segmentih je uporabljena narodnozabavna glasba, ki jo odpoje in odigra kar 17 različnih izvajalcev v sodelovanju s simfoničnim orkestrom kar 27-tih glasbenikov.

Vabljeni! V soboto, 1. oktobra ob 20. uri v Športno dvorano Medvode!

Vstopnice v TIC Medvode in na mreži Eventim!