PRVI SLOVENSKI BBQ OPEN USPEL!

Ponedeljek, 18.09.2017

Ob Zbiljskem jezeru je minuli vikend potekal prvi slovenski BBQ open. Tekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz Slovenije in tujine.

Kljub deževnemu vikendu je prvi slovenski BBQ open prinesel v Medvode to, kar se je od njega pričakovalo - ljubitelje mesa. Samega tekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz Slovenije in tujine (razmerje je bilo 1/3 proti 2/3 v korist tujih ekip), ki so tekmovale v štirih uradnih kategorijah in v eni dodatni: piščanec, sv. rebrca, svinjina, goveja prsa oz. brisket in kot dodatna kategorija ali mystery box izziv kranjska klobasa. Ekipe so s pripravo smokerjev pričele v sobotnih pozno popoldanskih urah, prvo meso pa dale na toplo in v dim nekaj ur pred polnočjo. 

Organizatorji so poskrbeli za spremljevalno dogajanje. Za obiskovalce je bila na voljo kulinarična ponudba in ponudba butičnih pivovarjev, v večernih urah pa je za zabavo skrbel še country band Mali oglasi.

Za obiskovalce pa je bil zagotovo najbolj zanimiv nedeljski del, ko so tekmovalne ekipe sodnikom oddajale meso. Kar ga tekmovalci niso namestili v ocenjevalne škatle, so ga v degustacijo ponudile obiskovalcem.

Galerija