PRAZNOVANJE KULTURNEGA PRAZNIKA

Petek, 09.02.2018

V sredo 7.2. in četrtek 8.2. je v Kulturnem domu Medvode potekalo praznovanje kulturnega praznika. Prvi dan je bil namenjen osrednji občinski prireditvi, kjer so bila podeljena kulturna priznanja, drugi dan pa je otroke razveselila Zvezdica Zaspanka.

Tudi v letu 2018 je bilo praznovanje kulturnega praznika v občini Medvode zelo pestro. V Kulturnem domu Medvode je 7.2. potekala osrednja občinska prireditev s podelitvijo priznanj - pletenic. Z izbiro tematike Barve preteklosti in prihodnosti so se tudi Medvode pridružile evropskemu letu kulturne dediščine 2018. Z umestitvijo reprodukcij slikarskih del znanih umetnikov, ki so jih izdelali otroci vrtca Medvode pod mentorstvom profesorice likovne umetnosti in vzgojiteljice Tine Marovt, v scenografijo prireditve, pa smo izpostavili dejstvo da ustvarjalnost ne pozna meja. Tako so dela otrok postala simbol dediščine, ki jo ustvarjamo v tem trenutku. V kulturno-umetniškem delu prireditve so sodelovali še glasbena skupina Radio Mondo in akademski slikar Peter Gaber, ki jih je voditeljica pogovora Nika Vistoropski popeljala tako v preteklost kot v prihodnost. V pogovoru so se spomnili njihovega prvega srečanja na Petrovi razstavi pred petimi leti, kot tudi odprli zanimive teme o slikarstvu, glasbi in prihodnosti kulture. Preko pogovora o stiku preteklosti in prihodnosti so nakazali kako barvita je kultura v Medvodah in s tem vsebino prireditve ponesli v razglasitev prejemnikov kulturnih priznanj - pletenic. (foto:Iztok Pipan)

Foto: Iztok Pipan

Prejemniki pletenic po izboru Občinske kulturne zveze Medvode so:

-Družba Medivital, ki prejme priznanje sponzorjem, donatorjem in drugim podpornikom kulturno-umetniškega ustvarjanja

-Janez Meglič in Gregor Meglič, ki prejmeta pletenico za posebne dosežke za dokumentarni film Pentaptih

-Moški pevski zbor KUD Oton Župančič Sora, ki prejme pletenico za posebne dosežke za 15.jubilejno izmenjavo po poti kulturne dediščine

-KUD Smlednik, ki prejme pletenico za posebne dosežke za projekt ljudska igra Naša kri

-Skupina Fone Megale KUD Fran Saleški Finžgar,ki prejme pletenico za posebne dosežke za uspešno izveden letni koncert

-ter Marjeta Jamnik in Marija Jenko, ki prejmeta pletenico za življenjsko delo.

(Foto: Iztok Pipan)

Foto: Iztok pipan

 

 

Drugi dan praznovanja kulturnega praznika je bil namenjen otrokom. Predstavi Zvezdica Zaspanka v izvedbi KUD Pirniče in Pesem od zidanja cerkve v izvedbi KUD Smlednik si je ogledalo preko 200 otrok s starši oziroma spremljevalci.