ČISTILNA AKCIJA V MEDVODAH

Torek, 06.03.2018

V marcu in aprilu sta Svetovni dan voda (22. marec) in Svetovni dan Zemlje (22. april) in v tem obdobju tradicionalno potekajo tudi naše akcije čiščenja po občini Medvode. Čistilna akcija bo 7. 4. 2018, v primeru slabega vremena 14. 4. 2018.

Spoštovani!

Ponovno so pred nami spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.  

Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja. Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja, ki ga že vrsto let spodbujata in usklajuje Turistična zveza Medvode in Turistična zveza Slovenije.

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Medvod, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, rek, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Predlagamo, da tudi vi organizirate akcije urejanja in čiščenja okolja.
Ne čakajte, da vas bodo spodbudili drugi, bodite pobudnik in organizator vi!

Glavna čistilna akcija bo 7. 4. 2018, v primeru slabega vremena je rezervni termin 14. 4. 2018.

Zaradi nabave vrečk in rokavic vas prosimo, da nam udeležbo na akciji javite najkasneje 
do 23 . 3. 2018, na E-naslov: tomaz.bratkovic@medvode.si.

Prosimo vas, da nas na priloženih obrazcih obvestite o organiziranih akcijah. 
/IZPOLNITEV PRILOG JE OBVEZNA!/

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejše in očesu privlačnejše Medvode.

Gradiva