Z Jesenskimi serenadami vstopamo v pestro kulturno dogajanje sezone 2018/19

Četrtek, 06.09.2018

Prvi koncert Jesenskih serenad je naznanil pestro dogajanje na kulturnem področju v sezoni 2018/19 in se pridružil tudi praznovanju Evropskega leta kulturne dediščine.

Na prvem koncertu v sklopu Jesenskih serenad sta nas na glasbeno popotovanje v Pravljični vrt popeljali izjemna harfistka Ursula Aščić in čudovita igralka Tina Uršič. Obiskovalci so v poklon Evropskemu letu kulturne dediščine 2018 izvedeli tudi nekaj zanimivih informacij o cerkvi, objektu kulturne dediščine,v katerem je potekal koncert.

Predstavila se je harfistka Ursula Aščić, ki je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Iz harfe in komorne igre je z odliko magistrirala na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, kjer je ravno tako z najvišjo odliko zaključila podiplomski študij iz solo harfe in orkestrskega igranja. Njeno igro najbolj zaznamuje šestletni študij pri prof. Germaine Lorenzini, častni harfistki Nacionalnega orkestra v Lyonu. V času študija je bila štipendistka flamske vlade in ministrstva za kulturo. Ursula Aščić je prvonagrajenka in dobitnica posebne nagrade mednarodnega tekmovanja Harpacademy v Nemčiji, dobitnica posebne nagrade Konservatorija v Bruslju, dvakratna nagrajenka Temsiga, dobitnica nagrade Antonio Tarsia in kluba Soroptimist iz Ljubljane. Sodelovala je s Simfoničnim orkestrom iz Stavangerja na Norveškem, z Dunajsko državno opero, La Monnaie, Bruseljskim komornim orkestrom, s Slovensko filharmonijo, z Orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom SNG Ljubljana. Trenutno deluje med Norveško in Slovenijo.

Čudovito glasbo harfe je obogatila čutna interpretacija igralke Tine Uršič.

V sredo 12.9. pa nas bodo v svet komornih plesov popeljali kvartet klarinetov A vista. Vabljeni v cerkev na Ladji ob 20:00. Vstop prost.

Galerija