Glasbeni večer s TUBA EVFONIJ kvartetom

Torek, 23.10.2018

V petek 16.11. ob 20:00 bomo v avli kulturnega doma Medvode gostili tri mlade talente in profesorja Uroša Koširja, ki nas bodo razvajali z zvoki klasične in popularne glasbe

V novembru bomo v sklopu glasbenega večera Glasba za pokušino gostili  tri mlade talente, ki se bodo postavili ob bok izkušenemu in uveljavljenemu glasbeniku, četrtemu članu za to priložnost postavljenega kvarteta.

Gašper Gortnar,  študent tube iz Medvod, se bo predstavil v trobilni zasedbi skupaj s svojim profesorjem. Napovedujemo stilsko barvito "godbo" in instrumentalno glasbeno poslastico. 

Tuba evfonij kvartet sestavljajo:

Nina Tajč, evfonij
Matija Mervič, evfonij
Gašper Gortnar - tuba
Uroš Košir, tuba

Glasbeni večer v dveh delih vas bo poleg čudovite glasbe popeljal tudi v svet mladega vina (V kotizacijo je  vključena pijača za dobrodišlico). Rezervacije miz: kultura@zavodsotocje.si


Uroš Košir je po končani srednji glasbeni šoli je študij tube nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Darka Roškerja in  jo zaključil z diplomo leta 2002.  Strokovno se je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri prof. Roger Bobu, prof. Velvet Brown in prof. Stevenu Meadu.V avgustu 2008 je zaključil dvoletni študij  tube na Indiana state Universty Jacobs School  of Music (prof. Dan Perantoni). V času študija je sodeloval z različnimi zasedbami in orkestri, seznanil pa se je tudi s profesionalnim načinom dela – kot solo tubist Orkestra Slovenske vojske in kot občasni sodelavec beograjske filharmonije, simfoničnega orkestra RTV in ljubljanske opere.

Poleg igranja je na Glasbeni šoli Kamnik in Glasbeni šoli Kranj  poučeval kot učitelj nizkih trobil (tenorska tuba, bas tuba, kontrabasovska tuba). Je član Mestne godbe Kamnik, Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik, Alpe Adria tuba kvarteta (soustanovitelj), Trobilnega ansambla Ars Anima, dixieland zasedbe Mamut… Kot solist je izvedel več samostojnih recitalov ter na tekmovanjih prejel več nagrad.

S trobilnim kvintetom SGBŠ Ljubljana so na državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov leta 1998 (TEMSIG) dosegli zlato plaketo, leta 2004 je bil polfinalist mednarodnega tekmovanja tubistov v Budimpešti (ITEC) ter v letu 2006 polfinalist enega največjih tekmovanj tubistov v Denverju, ZDA (ITEC). Dejaven je bil tudi kot dirigent (Mestna godba Kamnik, Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Kamnik, asistent dirigenta Mestnega pihalnega orkestra Kranj).


Galerija