Ta veseli dan kulture napovedal Veseli december

Torek, 11.12.2018

Dne 3.12. je tudi Kulturni dom Medvode odprl svoja vrata in napovedal vesel Veseli december

Ta veseli dan kulture praznuje cela Slovenija. Na ta dan kulturni domovi in muzeji odpirajo svoja vrata in vabijo k brezplačnemu ogledu kulturnih produkcij. 

V kulturnem domu Medvode je najprej potekala ustvarjalna delavnica, ki ji je sledilo odprtje razstave mladih umentikov - udeležencev ustvarjalne likovne šole. Mladi umetniki so na ogled postavili 9 likovnih del, z mentorico Petro Vučko pa so ustvarjali na temo panskih končnic.

Ob 17:30 je KUD Smlednik izvedel gledališko predstavo Začarana Ančka, v njej pa so nastopile mlade igralke in igralci pod mentorstvom Brede Rovšek. 

Sklepni del se je zgodil ob 18:30, ko je Javni zavod Sotočje predstavil celoletni projekt Foto trio in razglasil zmagovalca letošnjega fotografskega raziskovanja. Projekt je potekal že drugo leto, na natečaje pa so se lahko prijavili vsi ljubitelji fotografiranja. Predizbor fotografij je bil opravljen s strani Borisa Primožiča, najboljše izmed njih pa je izbrala strokovna komisija v sestavi Srdjan Živulović, Peter Košenina in Žiga Koritnik. Ocenjevanje komisije je potekalo anonimno, med najboljše fotografije pa so se uvrstile fotografije Marka Kopača, Irene Marsich, Gregorja Rozmana in Matevža Jeklerja. Kot najboljšo je komisija izbrala fotografijo Ikarus, avtorja Marka Kopača, ki je bila posneta na Senici. Letošnje leto je Javni zavod fotografije uporabil za izdelavo letnega produkta Set treh beležnic, ki ga lahko kupite tudi v TIC Medvode, ki so ga prejeli tudi nagrajenci.

 

Galerija