Prešernov dan za otroke in Prešerna godba

Torek, 12.02.2019

V okviru trodnevnega praznovanja slovenskega kulturnega praznika so v kulturnem domu Medvode gostovali KUD Pirniče in pihalni orkester Josip Kašman iz Malega Lošinja

Tudi letos je Javni zavod Sotoočje Medvode pripravil večdnevno praznovanje slovenskega kulturnega praznika, ki je privabil številne obiskovalce.

Na predvečer praznika je osrednjo občinsko prireditev s podelitvijo priznanj na področju kulture obiskalo okoli 120 gostov, 8.februarja pa si je predstavo Ko se ptički ženijo v izvedbi  KUD Pirniče brezplačno ogledalo okoli 110 otrok s spremljevalci.Rdeča nit dneva so bili ptički, ki so jih otroci lahko izdelovali tudi v ustvarjalni delavnici pred predstavo, zvečer pa so dan zaključili KUD Fofite s predstavo za odrasle Kos.

Tretji dan je zazvenela prešerna godba. Oder kulturnega doma Medvode so zavzeli Godba Medvode in pihalni orkester Josip Kašman iz Malega Lošinja, ki so razveselili okoli 100 obiskovalcev. 

'Pohvala za  prečudovit sobotni  koncert Godbe Medvode in Godbe iz Malega Lošinja.  Preživeli smo lep večer ob kakovostni glasbi.  Res res pohvalno. Lp N'