Februarski glasbeni večer s skupino MP3

Torek, 12.02.2019

V februarskem terminu programa Glasba za pokušino (20.2.)se predstavlja mlada glasbena skupina “MP3”, ki jo sestavljajo violončelistka Alina Žerovnik, pianistka Polona Avsenik in violinistka Alja Šlenc.

Skupina MP3 je decembra 2018 izdala zgoščenko z naslovom NAJLJUBŠE STVARI, iz katere bomo skladbe slišali tudi v programu koncerta.

Dekleta igrajo večinoma popularno glasbo, ki je prirejena prav za njih in po njihovih željah. Prav zato so si lahko uresničile tudi želje po različnih glasbenih gostih in kaj kmalu medse povabile glasbenike, ki jih sestavljajo njihovi prijatelji, sorodniki in celo učitelji ter z njimi ustvarile še bolj zabavne, zanimive in pestre izvedbe. Prav vse izvajalce bomo imeli srečo videti in slišati na koncertu.

V drugem delu glasbenega večera nas bosta razvajala Iva Stanič in Marko Mozetič - Mozo.
Iva Stanič spada v mlajšo generacijo slovenskih pevk zabavne glasbe. Debitirala je na prireditvi Slovenska popevka 2005, sicer pa nastopa v različnimi džezovskimi zasedbami doma in v tujini.Njene prve izkušnje s petjem so se začele na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, sledila so izpolnjevanja na vokalnih delavnicah SLS (Speech level singing) pri priznanemu Daveu Stroudu v Muenchnu in Gradcu. Leta 2006 je bila sprejeta na deželni konzervatorij za glasbo v Celovcu in pričela s študijem jazz petja v razredu prof. Caroline de Rooij in od leta 2009 dalje študijem solopetja v razredu prof. Gabriela Lipuša.
Marko Mozetič, s psevdonimom Mozo Pelican, prihaja iz vrst mladih jazz kitaristov in komponistov, ki so odprti za različne glasbene stile od rocka, etna, popa, klasike pa vse do jazza. Je kitarist, skladatelj, aranžer in pedagog. Kitara je bila tisti inštrument, s katerim se je najprej pobližje spoznal in ga vzljubil – najprej na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani, zatem na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, kjer je študiral jazz kitaro in instrumentalno pedagogiko, glasbena pot pa ga je nazadnje pripeljala do študija kompozicije in aranžiranja na slovitem Berklee Collegu v Bostonu. Kitara je tista, ki ga največkrat navdihuje tudi pri komponiranju.Februarja 2018 ugledala luč njegova sveta cedejka z naslovom "Mozo - Space Travellers".

Koncert bo 20.februarja ob 20:00 v avli kulturnega doma Medvode.

Informacije in rezervacije sedežev: kultura@zavodsotocje.si, 01 361 26 54

Vstopnina: 5€/osebo vsebuje pijačo dobrodošlico.