ČISTILNA AKCIJA 2019

Ponedeljek, 04.03.2019

Letos bo v Medvodah čistilna akcija v soboto, 23. marca 2019.

Spoštovani!

Ponovno so pred nami spomladanske čistilne akcije. Zavedamo se, da so čistilne akcije plod vsakoletnega truda mnogih prostovoljcev, zato jih cenimo in podpiramo hkrati pa spodbujamo, da se čistilne akcije vsakoletno izvajajo.  

Mnoge države, med njimi tudi članice Evropske unije, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja. Pomemben prispevek k prizadevanjem je tudi naš skupni projekt Pomladansko urejanje in vzdrževanje čistega okolja, ki ga že vrsto let spodbujata in usklajuje Turistična zveza Medvode in Turistična zveza Slovenije.

Namen spomladanske akcije je urediti okolje, da bo privlačno tako za prebivalce kot za obiskovalce Medvod, prispevati k ozaveščanju in s tem tudi h kakovosti življenja. Dejavnosti, ki so hkrati tudi uvod v projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna, so usmerjene v urejanje bivalnega okolja, nabrežij potokov, jezera, rek, gozdnega prostora, okolice prometnih poti idr.

Glavna čistilna akcija bo v soboto, 23. 3. 2019, v primeru slabega vremena je rezervni termin 30. 3. 2019.

Zaradi nabave vrečk in rokavic vas prosimo, da nam udeležbo na akciji javite najkasneje do ponedeljka, 18. 3. 2019, na
E-naslov: jure@zavodsotocje.si

Vrečke in rokavice boste lahko prevzeli na Občini Medvode, v režijskem obratu, od srede 20. marca do petka, 22. marca, v času uradnih ur.

Hvala za ves vaš trud, energijo in aktivnosti, s katerimi skupaj ustvarjamo prijaznejše in očesu privlačnejše Medvode.

Galerija