Medvoški kulturni festival se za leto dni poslavlja

Sreda, 22.05.2019

Kljub izredno neugodnim vremenskim razmeram je Medvoški kulturni festival pod sloganom KULtura med vodami uspešno prijadral na cilj.

Medvoški kulturni festival, ki si je v letu 2019 nadel slogan KULtura med vodami se je po devetih dneh predfestivalskega in festivalskega dogajanja za eno leto poslovil.

Kljub izrednemu vremenu, ki ga v mesecu maju ne pomnimo v zadnjih desetletjih, smo uspeli slabo polovico organizirati na prostem, ostali dogodki pa so bili realizirani v Kulturnem domu Medvode, klubu Jedro, Kavarni Sotočje, Knjižnici Medvode in na Občini Medvode. 

Pri pripravi in izvedbi festivala je v letu 2019 sodelovalo preko 33 organizacij, ki so pod koordinatorstvom Javnega zavoda Sotočje in vodje projekta Sabine Spanjol izvedli kar 21 dogodkov, zaradi slabega vremena je odpadlo le skupnostno likovno ustvarjanje na prostem.

Sodelovali so: Javni zavod Sotočje, Občina Medvode, Knjižnica Medvode, OŠ Medvode, OŠ Pirniče, OŠ simona Jenka Smlednik, OŠ Preska, Vrtec Medvode, KUD Sejalec umetnosti, KTV Medvode, Skupnost Barka, Naravoslovnotehniška fakulteta, Zavod C.C.C., KUD Zbilje, KUD Pirniče, KUD F.S.F. Senica, Plesna šola Impulz, KUD SMlednik, Domex d.o.o., Slovenske železnice, Trgovina Grašca (Scott), Domačija Pr'Lenart, Glasbena šola Franca Šturma, KUD Fofite, Kavarna Sotočje, PGD Preska Medvode, KD Jakob Aljaž, KUD Oton Župančič Sora, KD Simon Jenko - LPZ, Višja strokovna šola v Ljubljani, pri Paradi učenja pa tudi: Andragoški center Slovenije, DU Medvode, KD Godba Medvode, KLemen Markelj - šola bobnov in drugi.

Festival KULtura med vodami je tudi v letu 2019 povezal področji kulture in kulturne dediščine z izobraževanjem, razvedrilom in celo rekreacijo. Navezal se je na tematiko vode in zaključil dvoletno raziskovalno tematiko Vodnjaki. Na dogodkih festivala so obiskovalci lahko tudi odgovarjali na nagradna vprašanja o kulturni dedišine Slovenije, nagrajence pa smo organizatoji izžrebali na zaključni prireditvi.  Poleg Neje in Monike iz 3.a razreda OŠ Simona Jenka Smlednik, so izžrebanci tudi Žiga S. (OŠ S.J. Smlednik), Maša Š (1.b OŠ Medvode), pa tudi Petra Perhavec, Bianka B. Plaznik, Nataša Ćulibrk, Gregor Podviz, Mira Belec in Neža Terčič. 

Odmevi festivala v medijih:

https://www.ekodezela.si/vsebina/aktualno/razglasitev-zmagovalca-in-razstavi-stolp-upanja-ter-veza/

http://www.gorenjskiglas.si/article/20190517/C/190519842/1025/kultura-med-vodami

https://slo-link.si/festival-kultura-med-vodami/

http://novice.najdi.si/najdi/vse/podobne-novice/fd615fbf3fd4b22bbab6708d171c8f92

https://www.slo-zeleznice.si/en/timetables/prireditve/z-vodno-deklico-na-medvoski-kulturni-festival 

Galerija

  • KULtura med vodami
  • Razstava Stolp upanja - zmagovalna idejna zasnova
  • Razstava Veža
  • Potujoča ustvarjalnica
  • Potujoča ustvarjalnica - Obleci ovčko
  • Potujoča ustvarjalnica Osvojimo vrh
  • Nastop osnovne gledališke šole - NOMAMADRAMA
  • Razstava Moj vodnjak - osnovne likovne šole 2018/19
  • Zaključna prireditev
  • Izžrebani nagrajenci nagradnih vprašanj