USPEŠNO IZPELJAN 2. FESTIVAL KRANJSKE KLOBASE

Ponedeljek, 27.05.2019

Minulo soboto smo ob Zbiljskem jezeru uspešno izpeljali 2. Festival kranjske klobase.

Javni zavod Sotočje Medvode je v sodelovanju z GIZ kranjska klobasa in TD Zbilje pripravil odmeven kulinarični dogodek, katerega glavna zvezda je bila kranjska klobasa. Predstavilo se je kar 13 certificiranih proizvajalcev kranjske klobase. Izkupiček degustacij (degustacijska porcija je bila 1€) v višini 829€ je šel v dobrodelne namene, letos v roke Prostovoljnemu gasilskemu društvu Zbilje.

Poleg stojnic certificiranih proizvajalcev, je jedi iz kranjske klobase pripravljala tudi ekipa organizatorjev trodnevne prireditve WILD WEST FEST (ON FIRE), ki bo na istem prizorišču čez dobra dva meseca (natančneje med 9. in 11. avgustom). Pripravljala sta enolončnico po ameriško in hot doge - oboje s kranjsko klobaso seveda. Za sladko ponudbo je z odličnimi sladicami poskrbela Gostilna Legastja. 

V sklopu Festivala kranjske klobase, pa je letos po dolgih letih zopet potekalo tudi srečanje godb. Domača Godba Medvode je v goste povabila Godbo Dobrova-Polhov Gradec in Pihalni orkester Murska Sobota. Skupaj so poskrbeli za prijeten program in sproščen nastop.

V večernih urah je za dobro razpoloženje poskrbela še glasbena skupina Kokr Joe band, ki je obiskovalce zabavala s pesmimi legendarsnega Joa Cockerja.  

Povezava do fotogalerija: 2. FESTIVAL KRANJSKE KLOBASE

Spodnje fotografije: Jure Galičič in Iztok Pipan

Galerija