JESENSKE SERENADE 2019 V POLNEM TEKU

Četrtek, 05.09.2019

Včeraj je v cerkvi sv. Valburge potekal prvi koncert v ciklusu koncertov komorne glasbe z naslovom Jesenske serenade, ki jih že 43. zaporedno leto prireja Glasbena mladina ljubljanska, v Medvodah pa jih gostimo že 32. leto.

Tako nenavdno, kot prikazuje slika spodaj (harmonikar z alpinistično čelado in igralec s harmoniko in gorniško opremo), se je zaključil prvi v vrsti štirih koncertov komorne glasbe, ki jih že 32. leto gostimo tudi v Medvodah. Večer presunljive moderne glasbe skladb slovenskega skladatelja Uroša Rojka, madžarskega avantagardista Ligetija ter direktorja pariškega konzervatorija Bruna Mantovanija v izvedbi mojstra Nejca Grma na gumbni harmoniki je zelo neklasično popestrila doživeta interpretacija misli Nejca Zaplotnika iz knjige Pot (1981), ki jo je med posameznimi skladbami prepričljivo izvedel Dejan Pevčević.

V septembru bo moč prisluhniti še trem koncertom na različnih lokacijah. Naslednjo sredo bo v cerkvi sv. Katarine na Topolu nastopil kvartet kontrabasov Slovenske filharmonije. Ker je pot do Topola nekoliko zahtevnejša, Zavod Sotočje ponuja možnost prevoza, in sicer ob predhodni prijavi na kultura@zavodsotocje.si. Predviden odhod je ob 19h izpred Kulturnega doma Medvode. V kolikor bi se prijavilo več kot 8 oseb, boste o razporedu prevozov obveščeni po e-pošti. 


Galerija