KVARTET KONTRABASOV NAPOLNIL CERKEV SV. KATARINE

Četrtek, 12.09.2019

V okviru 43. Jesenskih serenad v organizaciji Glasbene mladine ljubljanske in s podporo Občine Medvode in Zavoda Sotočje so včeraj v cerkvi sv. Katarine na Topolu nastopili štirje kontrabasisti Slovenske filharmonije.

Mateja Murn Zorko, Grega Rus, Maksim Bogdanov in Blaž Zupan so nas s priredbami klasičnih skladb, kot so Trič-trač polka Johanna Straussa, Zima iz Štirih letnih časov Antonia Vivaldija in Adagio v g-molu Tomas Albinonija, kakor tudi s skladbami, napisanimi za kvartet kontrabasov (Suita Colina Brumbyja ter Strauss v pasji uti Daryla Runsvicka), ter priredbami filmske in popularne glasbe (tema iz filma Moški in ženska ter The Entertainer Scotta Joplina) prepričali, da je kontrabas lahko solistični inštrument in da »ta velika okorna violina« ni le spremljevalno ritmično orodje, ampak inštrument s prijetno božajočim basovskim tonom.

Prihodnji dve sredi se veselimo še nastopa vokalne skupine Lipa iz Litije, ki pripravlja venček ljudskih in umetnih skladb za ženski oktet - nastopile pa bodo v medvoški knjižnici, 18. septembra ob 20h, ter svetovne folk glasbe  prekmurske zasedbe Kontrabant, ki zadnjo sredo v septembru prihaja v dom krajevne skupnosti Senica.

Vsi koncerti so brezplačni. Vabljeni.