Otvoritev razstave FOTO TRIO 2019/2

Ponedeljek, 23.09.2019

V četrtek, 26. septembra 2019 ste ljubitelji fotografije vabljeni na otvoritev razstave FOTO TRIO 2019/2 - Polja in njive v občini Medvode v kavarni Sotočje s pričetkom ob 19. uri.

Fotografski natečaj v organizaciji Javnega zavoda Sotočje pod imenom FOTO TRIO od leta 2017 nagovarja lokalne ljubitelje fotografije, da s svojimi posnetki bogatijo kulturni prostor, arhiv in prepoznavne produkte občine. Na prvi natečaj na temo Infrastruktura v Medvodah je prispelo 300 fotografij, med katerimi je strokovna žirija izbrala 9 fotografij, ki so krasile poslovno darilo - planer. Lani je bila tema Tvoj spomin, moja fotografija, najboljše fotografije pa so postale naslovnice beležnic, ki jih še vedno lahko kupite v TIC-u.

Leto 2019 je posvečeno kulturni dediščini. Ljubitelje fotografije pozivamo, da raziskujejo kulturno dediščino naših prednikov, ki so za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb potrebovali malo drugačno infrastrukturo okoli svojih hiš in domačij. Prva tema so bili vodnjaki, druga polja in njive, še vedno pa je odprt natečaj za fotografije kozolcev.

V četrtek bomo v kavarni Sotočje razstavili 15 najboljših fotografij na temo Polja in njive v občini Medvode po izboru Borisa Primožiča. Večer bo glasbeno popestril duo akustičnih kitar Črno beloVabljeni ob 19h!

Galerija