SREČANJE EVROPKSIH PROSTOVOLJCEV V KLUBU JEDRO

Ponedeljek, 02.12.2019

V petek, 29. 11. 2019 je Javni zavod Sotočje Medvode v mladinskem centru Klub Jedro Medvode organiziral Srečanje prostovoljcev ESE. Gre za evropske prostovoljce, ki se trenutno znotraj različnih slovenskih organizacij udeležujejo projektov ESE.

ESE je namenjen mladim od 18. do vključno 30. leta in jim omogoča neformalno izobraževanje znotraj mednarodnega prostovoljskega projekta.

Srečanja se je udeležilo 50 evropskih prostovoljcev iz 15 različnih držav, ki se v sklopu projektov ESE izobražujejo v 17 slovenskih organizacijah. Mlade prostovoljce, ki so se udeležili srečanja gostijo organizacije:

Javni zavod Sotočje Medvode, Cirius, Društvo za kulturo inkluzije, Familija, MC Kotlovnica, Luksuz Produkcija, MC Litija, Mladinski Center krško, Mladinski center Zagorje ob Savi, Socialna akademija, VDC Tončke Hočevar, Zavod ARS VIVa, Zavod Bob, Zavod Nefiks, Zavod O, Zavod Voluntariat, ARS VIVA, Voluntariat SCI Slovenia.

Na dogodku so prostovoljci predstavili svoje ESE projekte in lokalno mladino informirali o svojih izkušnjah. S sodelovanjem na ESE projektu namreč prostovoljci spoznavajo druge kulture in so vključeni v proces globalnega učenja, kar pa nedvomno vpliva na njihovo zmanjševanje predsodkov ter na osebnostno rast. Z delovnimi izkušnjami, ki jih prostovoljci pridobijo v takšnem projektu, si zvišujejo svoje zaposlitvene možnosti, kar je tudi eden od glavnih ciljev programa.