INTERVENTNA OSKRBA STAREJŠIH V OBČINI MEDVODE

Ponedeljek, 16.03.2020

Občina Medvode vzpostavlja interventno oskrbo starejših. Na telefonski številki 01 361 95 14 lahko naročite dostavo nujnih življenjskih potrebščin.

Prosimo vas, da pokličete med tednom, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 16.00. Posredujete nam lahko tudi elektronsko pošto na cz@medvode.si.

Interventna oskrba je namenjena vsem starejšim, gibalno oviranim ter tistim občankam in občanom, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa ali eventuelne okužbe, ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja in se sami ali prek pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ne morete oskrbovati z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili ali drugimi nujnimi zadevami. Občina Medvode bo s pomočjo zaposlenih v javnih zavodih, prostovoljskih in humanitarnih organizacij poskrbela za najnujnejšo oskrbo iz trgovine ali lekarne, na način, da bo čim manj stika med izvajalci pomoči in prosilci pomoči.
--------------
Številka interventne oskrbe: 01 3619 514
--------------
Občanke in občane pozivamo, da spremljajo in upoštevajo navodila pristojnih inštitucij, da prvenstveno zaščitijo sebe in svoje najbližje, da jemljejo razmere skrajno resno, da po nepotrebnem ne obremenjujejo inštitucij, ki v danih razmerah vlagajo vse napore v zagotavljanje najboljših pogojev sobivanja, da se v največji možni meri zadržujejo doma in da se v primeru potrebe po pomoči obračajo tudi na sosede, sorodnike in prijatelje.
 
Hkrati pa v tem času pozivamo vse, naj v skladu z načeli solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so še posebej ogroženi in jim skušajo po svojih močeh pomagati. Prosimo vas, da obvestite tudi starejše, ki nimajo dostopa do spleta. Po pošti bomo poslali tudi letake z informacijami.
Bodimo pozorni na morebitne goljufije Humanitarne organizacije že opozarjajo, da v nekaterih delih Slovenije samooklicani prostovoljci zlorabljajo strah pred koronavirusom in na različne načine želijo ogoljufati predvsem najbolj ranljive skupine. Naši prostovoljci bodo opremljeni z odsevnimi jopiči Civilne zaščite Medvode, pri sebi pa bodo imeli tudi izkaznico Civilne zaščite. Primer prostovoljca si lahko ogledate na spodaj pripetih fotografijah.
Državni klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404, kjer lahko dobite najbolj zanesljjive informacije vsak dan med 8. in 20. uro.
---------------
Povezava do novice na spletni strani Občine Medvode: https://www.medvode.si/objava/249768

Galerija