20. VEČER ŠPORTA

Torek, 31.03.2020

Na današnji torek, 31. marca 2020 bi moral v Športni dvorani Medvode potekati jubilejni 20. Večer športa. Znova smo pripravili pester program- v čast najboljšim športnicam in športnikom občine Medvode v letu 2019, bi nastopili: adrenalinski duo F&B Acrobatics, dihjemajoči Kre.Aktiv, žongler svetovnega razreda Andrej Tomše, plesalci PK Impulz in PK Bit... Prireditev, na kateri bi priznanje iz rok župana Nejca Smoleta prejelo 41 posameznikov in ekip (preko 120 športnic in športnikov) ni odpovedana, pač pa prestavljena na jesenski čas. Ker pa nas do takrat loči še nekaj dolgih tednov oziroma mesecev, smo se odločili, da javno objavimo, kdo sta Športnica in Športnik Občine Medvode za leto 2019! 


Na podlagi prispelih kandidatur oz. najboljših dosežkov v lanskem letu, je sedemčlanska komisija odločila:


Športnica Občine Medvode za leto 2019 je....... ANAMARIJA LAMPIČ
Obrazložitev: 

Priložnost na šprinterski preizkušnji lanskega svetovnega prvenstva v Seefeldu sta Anamarija Lampič in Katja Višnar, izkoristili na najboljši način in Sloveniji v klasičnem slogu pritekli srebrno medaljo. Kolajni zlatega leska, je Anamarija v lanski sezoni dodala še eno najžlahtnejše vrste. Na drugi tekmi novoletne turneje v Švici je v drsalni tehniki opravila z vso konkurenco in osvojila svojo drugo zmago v svetovnem pokalu. Kot ena najobetavnejših slovenskih športnic, si je Anamarija Lampič prislužila naziv Športnica leta Občine Medvode za leto 2019.


Športnik Občine Medvode za leto 2019 je....... TIMOTEJ BEČAN
Obrazložitev: 

Veliki up slovenskega gorskega teka, nosilec številnih prestižnih titul, najhitrejši Slovenec, ki priteče na vrh Šmarne gore, najuspešnejši slovenski gorski tekač, drugi najhitrejši slovenski tekač na 21-kilometrski razdalji lanskega Ljubljanskega maratona in rekorder številnih domačih tekaških preizkušenj. Triindvajsetletni nekdanji košarkar je lani v Argentini na svetovnem prvenstvu v gorskem teku osvojil odlično 15. mesto v izredno hudi svetovni konkurenci. Kot eden najobetavnejših slovenskih športnikov, si je Timotej Bečan prislužil naziv Športnik leta Občine Medvode za leto 2019.

Anamarija in Timotej, bosta skladno s Pravilnikom o priznanjih športnikom, športnim delavcem in športnim društvom v občini Medvode, prejela denarni nagradi. Čestitamo!!!