SLAVNOSTNA SEJA 2020

Ponedeljek, 13.07.2020

Pred desetimi dnevi je v središču Medvod potekal vrhunec občinskega praznika - slavnostna seja občinskega sveta, ki je bila tokrat posvečena dr. Branislavi Sušnik.

Medvode je že v popoldanskih urah obiskal njegova ekselenca veleposlanik Paragvaja dr. Facetti, ki je z županom Nejcem Smoletom odkril informativno tablo v novo poimenovanem parku dr. Branislave Sušnik. 

Večerni program se je začel ob 20. uri za medvoško kjnižnico, kjer sta njegova ekselenca dr. Facetti in slavnostni govornik dr. Žekš z urada predsednika republike odkrila prvi spominsko ploščo na steni Obrazi Sotočja. 

V nadaljevanju so si gostje ogledali razstavo Francisca Tomsicha in dr. Barbare Pregelj Bivališča Branislave Sušnik, ob kateri je bila izdana tudi tiskovina z osnovnimi izsledki dveletnega raziskovanja življenja in dela dr. Sušnik. 

Slavnostna seja se je pričela malo pred deveto večerno uro s solo izvedbo slovenske himne Severe Gjurin in evropsko himno v izvedbi kvarteta klarinetov. 

Pozdravnemu nagovoru ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch je sledil slavnostni govornik župan Nejc Smole. V nadaljevanju je o delu komisije spregovoril tudi predsednik komisije Roman veras. 

Na seji je bilo podeljenih 5 občinskih priznanj.

Program je povezovala Betka Šuhel Mikolič, glasbeni gostje pa so bili Severa Gjurin z akustično zasedbo. 

Posnetka odkritja spominske plošče in slavnostne seje si lahko ogledate na youtube kanalu medvoške televizije, kolaž fotografij pa je objavljen na Fb strani Kulturnega doma Medvode

Slavnostna seja: https://youtu.be/WuIFOfmnGRE

Obrazi sotočja: https://youtu.be/2o2y8GE2Nlo