PODELJENA PLETENICA ZA POSEBNE DOSEŽKE

Torek, 09.02.2021

Ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku, ki smo ga obeležili z virtualno slovesnostjo POEZIJA IZ MEHURČKOV, je bila podeljena ena pletenica za posebne dosežke

Tradicionalna slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku se je letos preselila v brezstični, digitalni svet. Osrednja  občinska slovesnost s podelitvijo pletenic je tokrat nosila naslov POEZIJA IZ MEHURČKOV. Prireditev v vsebini prepleta poezijo in razmišljanja avtorjev, ki so sodelovali v kulturni akciji Stik in majhne mehurčke iz sveta glasbe in plesa, ki so jih v brezstičnem svetu kulture in umetnosti povezali recitatorji. S tem pa simbolično pokazali, da naša čutnost in sočutnost ne poznata meja.

 S podelitvijo pletenic, priznanj na področju kulture, vsako leto počastimo ustvarjalce, ki so pomembno prispevali k bogatenju kulturnega življenja v lokalni skupnosti in širše. Izbor je opravil strokovni svet za kulturo Javnega zavoda Sotočje Medvode, ki je sicer prejel štiri predloge. Tokrat je bila podeljena ena pletenica za posebne dosežke, prejel pa jo je pesnik, pisatelj in pedagog Jurij Marussig.  Predal mu jo je župan Občine Medvode, Nejc Smole:

Pletenico je predal župan Občine Medvode, Nejc SmoleJurij Marussig

Virtualno slovesnost s podelitvijo si lahko ogledate na Facebook strani Visit Medvode, Kulturni dom Medvode in Občina Medvode. Slavnostni govornik je bil Ivo Rep, podžupan Občine Medvode. Kulturni program, ki ga je povezovala Jana Jenko, pa so oblikovali Eva Hren, Godba Medvode, mladinska folklorna skupina KUD O. Ž. Sora, Plesni studio Impulz in recitatorji Barbara Jakopič Kraljevič, Matej Ulčar, Vita Zagoršek in Tija Robas. Priznanje je podelil župan Občine Medvode, Nejc Smole.
Scenarij je prevzela Sabina Spanjol, dramaturgijo in izbor besedil Janez Vencelj, produkcijo pa TV Medvode. Organizatorja: Občina Medvode in Javni zavod Sotočje Medvode. 

Slavnostni govornik Ivo Rep, podžupan Občine Medvode