Medvoški kulturni festival v polnem teku

Nedelja, 23.05.2021

Med 21.majem in 28.majem bo v mestnem jedru Medvod potekal festival, ki letos nosi slogan LEGENDE MED VODAMI. Informacije in prijave:kultura@zavodsotocje.si

Medvoški kulturni festival LEGENDE MED VODAMI je uradno odprl svoja vrata v petek 21.5. ob odprtju razstave Pustimo jim živeti. Razstavo je pripravilo turistično društvo Žlebe-Marjeta v sklopu projekta Galerija na prostem, v sodelovanju s foto klubom Diana in glavnim organizatorjem festivala, Javnim zavodom Sotočje Medvode, ki je poskrbel za kulturni program ob odprtju. Slavnostni govornik je bil Rok Černe, zaposlen na Zavodu za gozdove Slovenije, ki je na zelo zanimiv način predstavil svoje delo z zvermi in poudaril pomen ohranjanja naravnega ravnovesja med različnimi vrstami živali v naravi. Festivalsko dogajanje je predstavila Sabina Spanjol, koordinatorka in organizatorka kulturnih programov, ki se je za sodelovanje in podporo še posebej zahvalila Občini Medvode, Knjižnici Medvode, TD Žlebe-Marjeta in Zavodu za gozdove Slovenije, kulturni program pa so popestrili duo Črnobelo in Anamarija Mihovec. 

Tematika festivala LEGENDE MED VODAMI naznanja, da bomo v tem letu podrobneje raziskali vse pomene besede legenda. Na vprašanja KDO je legenda? KAJ je legenda? , KJE, ZAKAJ in KDAJ so nastale legende? bodo otroci in obiskovalci odgovarjali skupaj z mentorji, ki jih bodo popeljali po začasno vzpostavljeni poti s šestimi izobraževalnimi postajami. Prisluhnili bodo roparskim vitezom, balinčkali za nagrade na kvizu zgodovinske casovnice, si ogledali predstavitev divjih živali, se seznanili z nekaj osnovnimi podatki o življenju Jakoba Aljaža in dr. Branislave Sušnik, prisluhnili legendi v povezavi z domoznansko zbirko Knjižnice Medvode in izdelali svojo skupinsko legendarno fotografijo.