Praznovanje občinskega praznika občine Medvode

Ponedeljek, 26.07.2021

V mesecu juniju in juliju 2021 je v sklopu praznovanja občinskega praznika občine Medvode potekalo več prireditev, tudi Slavnostna seja občinskega sveta Občine Medvode

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občine Medvode je tudi letos potekalo več prireditev, vrhunec pa smo dosegli na Slavnostni seji občinskega sveta Medvode, kjer smo nova priznanja podelili kar desetim prejemnikom priznanj: 

NIk, Olaj, Nika Zorič in Luka Ilinčič (Mladi up Medvod), Franc Jarc, Mojca Trnovec, Anamarija Lampič in Televizija Medvode(plaketa Jakoba Aljaža),  PGD Zg. Pirniče, PGD Smlednik in Občinski Štab CZ Medvode (Velika plaketa Jakoba Aljaža)

Slavnostna seja Občinskega sveta Medvode je potekala na predvečer rojstnega dneva Jakoba Aljaža, 5.7.2021.

Javni zavod Sotočje Medvode je tokratno prireditev povezal z odkritjem spominske plošče Jakobu Aljažu na steni Obrazi sotočja in Stolpa upanja, skulpture, posvečene Jakobu Aljažu. Na prvem delu prireditve, ki je potekala za knjižnico na sotočju, je bila slavnostna govornica Irena Lačen Benedičič iz Slovenskega planinskega muzeja, kratek program ob odkritju pa je popestrila Godba Medvode.

Slavnostna seja občinskega sveta Medvode je že tretje leto potekala na prireditveni ploščadi ob Tržnici Medvode. Letošnji koncept se je navezal na dva velika duhovnika, Jakoba Aljaža in Franca Saleškega Finžgarja, poudarek pa je bil na predstavitvi novih občinskih priznanj in njihovih prejemnikih. V letu 2021 so bila podeljena 3 priznanja Mladi up Medvod, 4 plakete Jakoba Aljaža in 3 velike plakete Jakoba Aljaža. Slavnostni govornik je bil župan Nejc Smole, govornik zasl. prof. dr. Janez Bogataj, voditelja Lucija Fabjančič in Gašper Murn, za kulturni program pa so poskrbeli Godba Medvode, gledališka sekcija KUD F. S. F. Senica, sopranistka Elvira Hasanagić in pianist Blaž Avsenik. Scenarij in režijo prireditve je prevzela Sabina Spanjol, videoportrete prejemnikov priznanj je pripravila Televizija Medvode, projekcijo sta oblikovali Sabina Spanjol in Irena Sonc Šlenc, gradivo zanjo pa so prispevali Peter Košenina, Janez Bogataj in Javni zavod Sotočje Medvode. Organizatorja: Javni zavod Sotočje Medvode in Občina Medvode.

 

Iskreno čestitamo vsem prejemnikom priznanj.

Prejemniki občinskih priznanj 2021Slavnostni govornik Nejc Smole, županPovezovalca Lucija Fabjančič in Gašper MurnElvira Hasanagić in Blaž AvsenikObiskovalciGodba MedvodeKUD FSF SenicaJanez BogatajSlavnostna seja 2021Godba MedvodeStolp upanjaIrena Lačen BenedičičSpominska plošča