ŠPORTNICA IN ŠPORTNIK LETA OBČINE MEDVODE ZA LETO 2020

Sreda, 27.10.2021

Športnica in Športnik Občine Medvode za leto 2020 sta……

Smučarska tekačica ANAMARIJA LAMPIČ in atlet ŽAN RUDOLF.

Tako je včeraj dopoldan na 12. seji odločil sedemčlanski strokovni svet za šport Javnega zavoda Sotočje, ki je pregledal kandidature na javni poziv ter izbral kandidate na podlagi Pravilnika o priznanjih športnikom, športnim delavcem in športnim društvom v Občini Medvode. Na podlagi javno objavljenih in dostopnih podatkov o športnih rezultatih in uspehih so člani razpravljali o upravičenosti naziva. Primerjali so dosežke športnic in športnikov glede na razpršenost športne panoge po kontinentih, množičnost, število udeležencev na tekmovanju, starostno kategorijo, mednarodno prepoznavnost športne panoge, rezultatsko konstantnost ter obetavnost in vsestranskost.

Obrazložitev:

V letu 2020 je smučarska tekačica Anamarija Lampič nedvomno dokazala, da sodi v sam svetovni vrh. Njena prizadevnost, trud in ljubezen do športa so mlado tekačico popeljale na svetovni tekaški prestol, osvojila je bronasto medaljo v skupnem seštevku svetovnega pokala v šprintu ter prvo, tri druga in tretje mesto na tekmah svetovnega pokala. Kot ena najobetavnejših slovenskih športnic, si je Anamarija Lampič prislužila naziv Športnica leta Občine Medvode za leto 2020.

 Veliki up slovenske atletike je v lanski sezoni kljub manjku tekmovanj zaradi razglašene epidemije, posegel po vrhunskih uvrstitvah. Z rezultatom 3.12.19 je postavil državni rekord na 4 x 400 metrov (Janežič, Rudolf, Grkman, Grahovac) in osvojil zmago na balkanskem prvenstvu v Carigradu. Na mitingu EA Indoor premium je v teku na 800 metrov s časom 1.47.51 osvojil drugo mesto. Na svetovni lestvici najhitrejših v teku na 600 metrov se je Žan uvrstil na 5. mesto s časom 1.16.57. Kot eden najobetavnejših slovenskih športnikov, si je Žan Rudolf prislužil naziv Športnik leta Občine Medvode za leto 2020.

Za leto 2020 se podeli:

  • 1 ŠPORTNO PRIZNANJE (Marko Kristan)
  • 6 VELIKIH ŠPORTNIH PLAKET (Anamarija Lampič, Žan Rudolf, Timotej Bečan, Miha Ivanič, Miha Ivančič, Andrej Žavbi)
  • 8 MALIH ŠPORTNIH PLAKET (Pija Galof, TK Spin- starejši dečki, TK Spin-mlajši mladinci in mladinke, ŠD Senica- sekcija za prstomet, Anja Žavbi Kunaver, Rok Kuprivec, Ekipa MR. Pet, Gal Bizjak)

 ČESTITKE VSEM NAGRAJENCEM!

 Informacijo o prireditvi, kjer bodo športnim nagrajencem podeljena priznanja, pa objavimo naknadno.

 

Galerija