PRENOVLJENI KULTURNI DOM MEDVODE SPREJEL PRVE OBISKOVALCE

Ponedeljek, 13.12.2021

V začetku decembra je Kulturni dom Medvode sprejel prve obiskovalce, ki so bili nad prenovljeno dvorano in tudi programi navdušeni

Prvi kulturni dogodek v prenovljeni dvorani kulturnega doma se je zgodil na Ta veseli dan kulture, zainteresirani pa so ga lahko spremljali v živo in preko spleta. Tako gosta pogovora kot obiskovalci so prenovo pohvalili in nam zaželeli uspešno delo še naprej. Nastopili so Duo of d'brothers in člani sekcije Uteha KUD Pirniče, gosta pogovora pa sta bila arhitekta Miloš kosec in Lovrenc Košenina. Pogovor je povezovala Sabina Spanjol, tema pogovora pa je bila prenos kulturnih dobrin od izvajalca do uporabnika in prostor v prihodnosti.

 4. decembra je kulturni dom gostil Planinsko zvezo Slovenije s soorganizatorji, 10. decembra pa se je zgodil dolgo pričakovani KINO DAN, ki je z otroško predstavo Škratki do konca napolnil dvorano (seveda ob polovični zasednosti).

Ob organizaciji prvega dogodka po večmesečni prenovi smo za ljubitelje kulture pripravili tudi eksperimentalno razstavo Iz zgodovine, ob kateri vse zainteresirane vabimo, da sodelujejo pri zbiranju arhiva novejše zgodovine vezane na Kulturni dom Medvode in Medvod nasploh. 

Vabimo vas, da prispevate svoje izkušnje, podatke, fotografije in druge predmete, ki jih bomo skupaj razstavili v na novo načrtovani muzejski sobici. Več informacija na kultura@zavodsotocje.si ali 041550668.