PRESTAVLJENO Januarska gledališka predstava IN PODGANA SE JE SMEJALA

Ponedeljek, 03.01.2022

V prenovljeni Kulturni dom Medvode se po dolgi pavzi vračajo gledališke predstave v izvedbi vrhunskih gledaliških hiš.

V prenovljeni Kulturni dom Medvode se po dolgem premoru vračajo gledališke predstave v izvedbi vrhunskih gledaliških hiš. Zaradi prenove in spreminjajočih se ukrepov žal že drugo leto nismo mogli razpisati Abonmaja Sotočje, zato pa smo za vas pripravili nekaj posameznih gledaliških predstav, ki si jih boste lahko ogledali v prvih mesecih leta 2022. V januarju vas vabimo na ogled predstave In podgana se je smejala v izvedbi SLG Celje.

Prva na sporedu bo torej čisto sveža predstava In podgana se je smejala, ki je krstno uprizoritev doživela letos v Celju, izvaja pa jo Slovensko ljudsko gledališče Celje.

Drama In podgana se je smejala je predstava o spominu, ki postaja zgodba, in o zgodovini, ki se spreminja v mit. Govori o enem najhujših zločinov v zgodovini 20. stoletja – holokavstu skozi pretresljivo zgodbo otroka, ki se dotakne vsakogar. Predstava je izredno čutna, subtilna in predstavi krhkost zgodovine, ki v današnji družbeni situaciji še toliko bolj prihaja do izraza. Kostumsko, scensko  in interpretativno bogata predstava se dotakne še najbolj ravnodušnih ljudi, hkrati pa nas opominja, da nam je zgodovina lahko tudi v opomin.

»Resnična, travmatična zgodba o deklici in podgani zaznamovana z vojno in z globoko intimno stisko v celjski uprizoritvi pokaže dve možnosti, v katerih opominja na relativnost spomina: kot povsem obskurno poenostavljeno zgodbico o distopičnem, pobebavljenem bleščavem kvizu, ali kot globoko empatično samospraševanje, kot ga z vso prizadetostjo in občutljivostjo odigra Andrej Murenc v vlogi duhovnika.« (Radio Slovenija)

Režijo je prevzel Yonatan Esterkin, igrajo pa Andrej Murenc, Jagoda, Lučka Počkaj, Eva Stražar in Manca Ogorevc.

Predstava traja 2 uri in ima odmor.

Vabljeni k ogledu gledališke predstave IN PODGANA SE JE SMEJALA, v četrtek, 20. januarja 2022 ob 19:30 uri v Kulturnem domu Medvode.

Rezervacija sedežev: kultura@zavodsotocje.si ali 041 550 668. Število sedežev je omejeno na 90. Vstop je možen z masko in ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Nakup rezerviranih vstopnic: 2 uri pred predstavo na blagajni Kulturnega doma Medvode (17:30-19:15)

Cena vstopnice: 12 EUR.

Vabimo vas k spremljanju FB profila Kulturni dom Medvode in spletne strani www.zavodsotocje.si, kjer objavljamo tudi tekoči program kulturnega doma.

 

Eva Stražar, Manca Ogorevc, Andrej Murenc

Foto arhiv SLG Celje