Glasbena pravljica KRŠKOČARA

Ponedeljek, 24.01.2022

Tudi v letu 2022 v Medvodah pripravljamo Prešernov dan za otroke, ki bo ponudil ogled glasbene pravljice v Kulturnem domu Medvode.

 

Tudi v letu 2022 v Medvodah pripravljamo Prešernov dan za otroke, ki bo ponudil pestro popoldansko kulturno dogajanje v Kulturnem domu Medvode.

Tokrat bodo otroci od 6. leta starosti prisluhnili zanimivi glasbeni pravljici Krškočara.

 

Glasbena pravljica Čarovniška šola Krškočara je zapisana v istoimenski slikanici avtorja Uroša Grilca in ilustratorja Jureta Engelsbergerja ter govori o štirih prijateljih, ki se učijo in urijo za čarovnike. A že prvi dan šole jih čaka velika preizkušnja, saj je njihovo šolo zadel tristoletni urok. Adam, Jurij, Veronika in Val se podajo na pustolovščino, da bi premagali urok Krškočare in šolo ter čarovniške učitelje spet pričarali nazaj. Zvočno popotovanje pričara pravo čarovniško vzdušje in z napeto zgodbo otroke popelje v svet čarovnic in čarovnikov.


OBVEZNE SO REZERVACIJE SEDEŽEV na kultura@zavodsotocje.si

Obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT.

Krškočara je tudi doživetje v Krškem - najbolj čarovniška šola v naravi je del Pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji, ki združuje gozdne dogodivščine za otroke od 6. do 12. leta.