PODELJENE PLETENICE - PRIZNANJA OBČINE MEDVODE NA PODROČJU KULTURE

Torek, 08.02.2022

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika smo v Kulturnem domu Medvode podelili dve pletenici, pletenico za posebne dosežke in pletenico za življenjsko delo

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika letos v občini Medvode poteka nekoliko drugače kot pretekla leta. Prejemnikoma pletenic - priznanj na področju kulture Občine Medvode, Francu Cegnarju ml. in ekipi založbe Malinc smo se poklonili z razstavo NEIZREČENO, na kateri so predstavljeni utrinki iz njunega delovanja. Razstava Neizrečeno, ki si jo občanke in občani Medvod lahko ogledajo do 15. marca v Parku dr. Branislave Sušnik v centru Medvod, je nabor osebnih refleksij in pregleda njunih del, s katerimi sta bila v javnosti prepoznana kot zaslužna in izjemna izvajalca kulturnih dejavnosti.
Franc Cegnar, ki mu je posmrtno bila podeljena pletenica za življenjsko delo in ekipa založbe Malinc, ki je prejela pletenico za posebne dosežke za transdisciplinarni projekt Bivališča Branislave Sušnik, sta zagotovo imeni, ki bosta zapisani v zgodovino Medvod. S svojim delovanjem sta pokazala, da so razvoj, inovativnost in čut za človeka ene najpomembnejših lastnosti za ohranjanje in poživljanje kulturnega duha lokalne in širše skupnosti.
Podelitev pletenic je potekala na predvečer slovenskega kulturnega praznika v Kulturnem domu Medvode, pletenici pa so iz rok župana občine Medvode Nejca Smoleta prevzeli dr. Barbara Pregelj ter Aleš Cigale v imenu ekipe založbe Malinc in Zvonka T Simčič za Franca Cegnarja. Podelitev je glasbeno pospremila čutna glasbena interpretacija slovenske himne s strani Bogdane Herman in zimzelena skladba Za prijatelje v izvedbi mladinske sekcije Godbe Medvode.

Razstavo je pripravil Javni zavod Sotočje Medvode v sodelovanju z Založbo Malinc in prijatelji ter soustvarjalci Franca Cegnarja.

Organizatorja: Občina Medvode in Javni zavod Sotočje Medvode.

Vabljeni na ogled razstave v Park dr. Branislave Sušnik v centru Medvod.

Francu Cegnarju se za izjemen prispevek k razvoju kulture in za delovanje v lokalni skupnosti posmrtno podeli pletenica za življenjsko delo. Priznanje je prevzela Zvonka T Simčič.

Ekipi Založbe Malinc se za izjemen transdisciplinarni projekt Bivališča Branislave Sušnik, ki na sodoben način predstavlja kulturno dediščino tako, da obenem raziskuje sedanje stanje in ozavešča sodobnike ter hkrati razpira vizije za umestitev v prihodnost prek različnih umetniških prijemov, podeli pletenica za posebne dosežke na področju kulture.