OBČINSKI PRAZNIK S PODELITVIJO PRIZNANJ

Četrtek, 21.07.2022

Na predvečer občinskega praznika je potekala Slavnostna seja občinskega sveta, kjer so bilo podeljenih 11 občinskih priznanj.

Na predvečer rojstnega dne Jakoba Aljaža, zavetnika občine Medvode, je na Tržnici Medvode potekala Slavnostna seja občinskega sveta Medvode s podelitvijo občinskih priznanj, ki jo skupaj z Občino Medvode vsako leto pripravlja Javni zavod Sotočje Medvode.

Podeljenih je bilo 11 priznanj, zbrane je nagovoril župan Nejc Smole, večer pa smo obogatili z glasbenim programom v izvedbi Darje Švajger in Jaka Puciharja ter podrobnostmi iz življenja Hinka Saxa, tiskarnarja in knjigarnarja, ki se je rodil pred 150 leti v Medvodah.

Na občinski strani so zapisali takole:

Občina Medvode danes, na rojstni dan občinskega zavetnika Jakoba Aljaža, praznuje svoj občinski praznik. Na predvečer praznika tradicionalno poteka slavnostna seja Občinskega sveta Občine Medvode. Včeraj zvečer smo na prireditveni ploščadi ob medvoški tržnici pozornost namenili letošnjim občinskim nagrajencem, prireditev pa obogatili z glasbo v duhu 60. obletnice Slovenske popevke.

Letos mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti Hinka Saxa, knjigarnarja, tiskarnarja in urednika, ki se je rodil v Medvodah in je pomembno prispeval k promociji in reprodukciji pisane besede. Ob tej priložnosti smo obiskovalcem predstavili nekaj zanimivih informacij o tem pomembnem Medvoščanu, s čimer nadaljujemo tradicijo ohranjanja spominov na obraze sotočja.

Župan Nejc Smole se je v slavnostnem nagovoru ozrl naprej in razmišljal o tem kakšna skupnost bo edina le mogla povezano preživeti izzive prihodnosti. Večer je s slovenskimi popevkami obogatila vedno odlična Darja Švajger s pianistom Jako Puciharjem. Obe himni ob začetku prireditve je tudi letos izvedla Godba Medvode. Progam je povezovala Tjaša Hrobat, režiserka prireditve pa je bila Sabina Spanjol. Predstavitvene filme letošnjih nagrajencev je pripravila TV Medvode.

Ob letošnjem občinskem prazniku je Komisija za priznanja podelila kar 11 občinskih priznanj. Naziv »Mladi up Medvod« sta prejeli sestri Kaja in Sara Bukovšak. Medaljo za posebne dosežke v letu 2021 je prejela Občinska kulturna zveza Medvode. Podeljene so bile štiri plakete Jakoba Aljaža, ki so jih prejeli Karmen Rebolj, Mojca Furlan, Vida Bališ in Marko Sušnik. Veliko plaketo Jakoba Aljaža sta ob visokih jubilejih prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Preska – Medvode in Prostovoljno gasilsko društvo Spodnje Pirniče – Vikrče – Zavrh. Občina Medvode je ob prazniku dobila tudi dva nova častna občana. Naziv sta si za svoje dolgoletno požrtvovalno delo v skupnosti prislužila Ivana Šušteršič in Dušan Brekič.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihov doprinos v naši skupnosti.

Posnetek prireditve si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://youtu.be/2AbXpYE1vWk

 

Iskrene čestitke vsem nagrajencem.