JESENSKE SERENADE V Medvodah

Ponedeljek, 05.09.2022

V Medvode v letu 2022 že 35-ič prihajajo Jesenske serenade, ki nam vsako sredo v septembru polepšajo tople jesenske večere. Prvi koncert bo 7. septembra ob 20. uri na Starem gradu Smledniku, v primeru dežja v Knjižnici Medvode. Vstopnine ni.
<

Jesenske serenade bomo v Medvodah gostili že 35-ič.

Oblikovalec serenad je že več let klarinetist in glasbeni producent  RTV Slovenija Boris Rener, ki je tudi tokrat pripravil zanimivo tematsko zaokroženo povezavo glasbe in poezije oziroma proze (v izvedbi poklicnih umetnikov in najobetavnejših študentov glasbene in igralske akademije ter profesionalnih igralcev, kar je že tradicionalni prepoznavni znak prireditve)Spored ostaja zvest poimenovanju – serenade, je svojevrsten in poseben ter vključuje tudi novitete ali krstne izvedbe slovenskih avtorjev.

Organizator je Glasbena mladina Ljubljanska, kot soorganizator v občini Medvode pa nastopa Javni zavod Sotočje Medvode.

7. septembra bodo na Starem gradu Smlednik nastopili študentje ljubljanske Akademije za glasbo pod imenom Trobilni kvintet Neobrass.

Trobilni kvintet Neobrass sestavljajo študentje ljubljanske Akademije za glasbo, in sicer trobentarja Jernej Maček in Kristjan Zupan iz razreda prof. Franca Kosma, hornist Marko Arh, ki je študiral v razredu prof. Boštjana Lipovška, pozavnist Žan Kopše, ki se izobražuje pri prof. Dušanu Kranjcu, in tubist Uroš Menegatti, študent drugega letnika v razredu prof. Rolanda Szentpálija. Kvintet je pod mentorskim vodstvom prof. Jureta Gradišnika leta 2019 na tekmovanju Temsig prejel zlato priznanje in osvojil prvo mesto v najvišji starostni kategoriji. V letu 2020 so se v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije s koncerti predstavili v Ljubljani, Celju, Kopru ter Slovenskih Konjicah.

Spored:

Giovanni Gabrieli, prir. Robert King: Canzona per sonare št. 4, Johann Sebastian Bach, prir. Ralph Sauer: Kontrapunkt št. 1, Victor Ewald: Troblni kvintet št. 2 in Trobilni kvintet št. 3, Michael Kamen: Kvintet, Enrique Crespo: Suita Americana