DEDEK GRE NA JUG

Torek, 21.02.2023

Slovenska filmska uspešnica prihaja v Kulturni dom Medvode

Vstopnice za film Dedek gre na jug lahko kupite v času uradnih ur v TIC-u (Železniška postaja) ali uro pred predstavo na blagajni Kulturnega doma Medvode.

3 eur za otroke do 12. leta, 5 eur za odrasle.
Trajanje filma: 104 minute
Primerno za starejše od 15 let

Rezervacija vstopnic: kultura@zavodsotocje.si

Po filmu sledi tudi pogovor z režiserjem filma. Vinci Vogue Anžlovar in Irena Sonc Šlenc se bosta o filmu in njegovem nastajanju pogovarjala v avli Kulturnega doma Medvode (Bar Kulture 313,6).

Igrajo:

Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djuric, Goran Navojec, Senko Velinov, Jasna Diklić, Maruša Majer, Nenad Tokalić, Ksenija Mišič, Jonas Žnidaršič, Dario Varga, Primož Pirnat.

O filmu:

Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike.

Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma, ki je bila priča likvidaciji in je sedaj na begu. Trije junaki se znajdejo v obračunavanjih med bivšimi trgovci z orožjem in policijo.

Dedek gre na jug je "feel good" film poln humorja, glasbe in akcije.

V petek, 24. februarja 2023 ob 20. uri v Kulturnem domu Medvode