RAIVEN koncert

Četrtek, 05.10.2023

V Medvode prihaja ena in edina RAIVEN, ki nas bo nedvomno navdušila z novo zasedbo, edinstvenim pristopom in izjemnim vokalom.

Potopite se v očarljivo glasbeno potovanje z Raiven, alkimistke, ki povezuje svetova elektro-popa in opere. Od njenega prelomnega singla "Jadra" iz leta 2014, ki je pristal na prvencu “Magenta”, do EP albuma "REM", je Raiven tkala mistiko in temačnost.

Med njenimi priznanji je tudi strokovna nagrada "Zlata piščal" in triumfalna zmaga na festivalu Popevka 2021 s skladbo "Volkovi”. Oboževalci se z nostalgijo spominjajo njenih prejšnjih nastopov na EMI s skladbami , “Črno bel", Zažarim” in “KAOS”.

A umetniško ustvarjanje akademsko izobražene glasbenice se ne ustavi v sferah elektro-popa. Leta 2022 se je podala v svet elektro opere s singlom “Habanera", s katerim je pokazala svojo glasbeno vsestranskost.

 Njeni dosežki v svetu klasične glasbe so prav tako impresivni. Po končanem študiju, za katerega je prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, je začela puščati svoje sledi v SNG Opera in balet Ljubljana z nastopi v  predstavah, kot sta "Orfej v peklu" in "Evgenij Onjegin.

"Njen najnovejši singl "Ikona" je poklon moči ženskosti. Je ogledalo družbi, hkrati pa poudarja pomen osebnih zgodb pri oblikovanju naših identitet. "Ikona" ni le pesem; je uvod v njen prihajajoči EP "Sirene", ki bo izšel 17. februarja prihodnje leto. Ta zbirka obljublja, da bo odražala usode ikoničnih žensk iz zgodovine, ki so navdihnile njeno najnovejšo glasbeno odisejado.

Pridružite se Raiven, ko nadaljuje z redefiniranjem glasbe, in na koncertih združuje strast opere z utripajočimi ritmi elektro-popa ob spremljavi godal. Ne zamudite magije; simfonija "Sirene" vas čaka.

Koncert se bo odvil 13. 10. 2023 v kulutrnem domu Medvode ob 20. 00 uri.

Prodaja vstopnic v TIC Medvode in Baru kulture 313,6 v času uradnih ur ter uro pred predstavo na blagajni Kulturnega doma Medvode