MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA 2015

Sreda, 08.04.2015 ob 12:00 - Sobota, 16.05.2015
napovednik image
 

MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA 2015

Moja dežela – lepa in gostoljubna je projekt, ki spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine, povezane s turizmom.

Vsi lahko opazimo, da je skrb za okolje vsako leto večja in želimo, da bi tako nadaljevali tudi letos. V občini Medvode bomo letos že 19. leto zapored ocenjevali hiše, kraje, cvetje, okolico,… 

Vsebina tekmovanja je urejenost kraja kot celote, lahko tudi posameznih ambientov in objektov, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.


Projekt ima za cilj, da občina Medvode postane tudi dežela cvetja. Med najpomembnejšimi prizadevanji za kakovost v zdravem – čistem okolju bo skrb za pravilno zbiranje, odstranjevanje in deponiranje odpadkov in skrb za ohranjanje in varovanje čiste vode in zraka.

Akcija ocenjevanja bo potekala od aprila do junija 2015, zaključek akcije bo s prireditvijo in podelitvijo priznanj najlepše ocenjenim objektom v občini Medvode.


Rok za oddajo predlogov za ocenjevanje je 15. maj

Gradiva